ΒΡΗΚΕ ΣΚΟΡΕΡ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΚΑΙ ΝΙΚΗΣΕ Η ΑΕΛ

Βελτιωμένη η αγωνιστική εικόνα της ΑΕΛ στους Ζωσιμάδες, όπου στην εξ αναβολής αναμέτρηση για τη 2η αγωνιστική της Super League αντιμετώπισε τον ΠΑΣ Γιάννινα, με τους «βυσσινί» να πανηγυρίζουν την πρώτη τους νίκη στη διοργάνωση με σκορ 1-2, βρίσκοντας σκόρερ στο πρόσωπο του νεαρού Πινακά που σημείωσε και τα δύο τέρματα της ομάδας του.

Οι γηπεδούχοι επιχείρησαν να αιφνιδιάζουν και με τη συμπλήρωση του 10ου λεπτού απείλησαν σοβαρά την εστία της ΑΕΛ, όταν ο Λώλης έβγαλε εξαιρετική κάθετη για τον Ελευθεριάδη, αυτός πέρασε στον Παμλίδη που την «έσκαψε», με την μπάλα να μην του κάνει το χατίρι περνώντας άουτ.

Ορεξάτοι εμφανίστηκαν στον αγωνιστικό χώρο οι παίκτες του Μ. Γρηγορίου και στο 19’ απώλεσαν μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, όταν ο Πινακάς «τσίμπησε» έξυπνα την μπάλα από τον Παντελάκη, έκανε μια θαυμάσια κούρσα και «σέρβιρε» για τον Πλατέλλα, ο οποίος είδε τον Χουτεσιώτη να του λέει «όχι» στο πλασέ, ενώ 1’ λεπτό αργότερα και μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πλατέλλα, ο Ηλιάδης νίκησε τους πάντες στον αέρα με τον Σάλιακα να απομακρύνει πάνω στη γραμμή με το κεφάλι!

Στο 24’ Μιλοσάβλιεβιτς και Πινακάς συνδυάστηκαν όμορφα, με τον νεαρό επιθετικό να κάνει το πλασέ και τον κίπερ των Ιωαννίνων να μπλοκάρει σταθερά, ενώ το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με μια καλή στιγμή για τους γηπεδούχους, όταν στο 44’ ο Λεό βρήκε τον Πίρσμαν, αυτός έκανε με τη μία τη σέντρα και ο Ελευθεριάδης στο πρώτο δοκάρι δεν μπόρεσε να νικήσει τον πορτιέρε της ΑΕΛ.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η ΑΕΛ βρέθηκε με αριθμητικό πλεονέκτημα, όταν στο 55’ ο Λώλης δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες, ωστόσο οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ, όταν στο 61’ ο κίπερ του ΠΑΣ έκανε το βολέ, ο Λεό πέρασε σφήνα ανάμεσα στους αμυντικούς και με σουτ με το αριστερό νίκησε τον Νάγκι γράφοντας το 1-0.

Η ΑΕΛ επιχείρησε να απαντήσει και βρήκε τη λύση για μια ακόμη φορά στο πρόσωπο του νεαρού Πινακά, ο οποίος στο 66’ εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο σέντρα του Φιλίπ από αριστερά και με άπιαστη γυριστή κεφαλιά νίκησε τον Χουτεσιώτη ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Η ολική ανατροπή και μαζί το πρώτο τρίποντο για την ΑΕΛ ήρθε τελικά στο 85’, όταν ο Πινακάς με καρφωτή κεφαλιά και μετά από θαυμάσια σέντρα του Τόρζε σημείωσε το 1-2 για τους «βυσσινί», που ψύχραιμοι στις καθυστερήσεις κράτησαν το αποτέλεσμα (στο 94’ ο Ηλιάδης πρόλαβε τον Κρίζμαν) που τους έδωσε τεράστια ψυχολογική ώθηση μα και πολύτιμους βαθμούς ενόψει της συνέχειας.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Εραμούσπε, Παντελάκης, Πίρσμαν, Κάργας (86′ Μπρένερ), Ντομίνγκεθ (74′ Λιάσος), Λώλης, Ελευθεριάδης (46’ Σιόντης), Παμλίδης (62′ Καρτάλης), Λεό (74′ Κρίζμαν)

ΑΕΛ (Γρηγορίου): Νάγκι, Μούζεκ, Ηλιάδης, Μιχαήλ (63′ Ντουρμισάι), Μπέρτος (68′ Γρηγορόπουλος), Σπαρβ (78′ Κωστή), Μιλοσάβλιεβιτς, Νικολιάς (68′ Τόρζε), Φιλίπ, Πινακάς, Πλατέλλας (78′ Γιουνές)

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ