Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΕΜΠΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Ανακοίνωση που υπογράφει η επικεφαλής της παράταξης Μαρία Κωστή
Μήνυμα απηύθυνε προς τους κατοίκους “του”, όπως είπε, ο δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης. Μήνυμα, προκειμένου να υπενθυμίσει την ατομική ευθύνη, ξεχνώντας την ευθύνη του Δήμου απέναντι στους δημότες, του κράτους απέναντι στους πολίτες, μαζί με την προτροπή “ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ”, να ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ, τον κορωνοϊό.
Εμπρός λοιπόν δήμαρχε, κάνε πράξη αυτό που ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, γονείς, παιδιά, δάσκαλοι διεκδικούν, για αυτή την συγκυρία αλλά και γενικότερα, σε σχέση με την καθαριότητα στα σχολεία. Εμπρός λοιπόν, αντί τα περισσότερα σχολεία να έχουν μια μόνο καθαρίστρια 3ωρης απασχόλησης, να μετατρέψετε τις συμβάσεις τους σε πλήρους απασχόλησης, όπως έκανε ο Δήμος Πατρέων, ώστε οι χώροι να καθαρίζονται διαρκώς, καθόλη τη διάρκεια της παραμονής των μαθητών σ’ αυτά.
Εμπρός να εξασφαλίσετε, σαν δημοτική αρχή, στα σχολεία τμήματα που να έχουν μέχρι 15 μαθητές, ώστε να μην έχουμε φαινόμενα συγχρωτισμού, διεκδικώντας πρόσθετες προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού γι’αυτό τον λόγο.
Εμπρός να απαιτήσετε το Κέντρο Υγείας Γόννων,να επανδρωθεί με όλες τις ειδικότητες και να εξοπλιστεί με όλα τα μηχανήματα, προκειμένου οι δημότες να μην αναγκάζονται να προσφεύγουν στα νοσοκομεία της Λάρισας, δημιουργώντας συνωστισμό, αλλά να εξυπηρετούνται στον τόπο τους.
Εμπρός λοιπόν να ακυρώσετε τώρα την σύμβαση που, πριν ένα χρόνο περίπου, υπογράψατε με το ANIMUS για παροχή “ασφαλείας υγείας” στους εργαζόμενους στο δήμο και να απαιτήσετε την επίταξη των ιδιωτικών θεραπευτηρίων στον αγώνα κατά του Covid-19,με ταυτόχρονη πρόσληψη όλου του απαραίτητου προσωπικού, γιατρών, νοσηλευτών και εργαστηριακών.
Εμπρός να απαιτήσετε την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα,ώστε να εξασφαλίζεται η απαραίτητη υγιεινή στους δημότες, με την “σχολαστική” καθαριότητα των δημοσίων χώρων.
Εμπρός λοιπόν,με έντονη τη συναίσθηση του χρέους σας απέναντι στους  νέους μας,σ’αυτούς που αποκαλείτε το μέλλον μας και την ελπίδα μας,που έτσι πράγματι είναι,να ελέγξετε σήμερα όχι αύριο,την αντοχή των σχολικών κτιρίων μπροστά στο ενδεχόμενο σεισμού,που συνεχώς ζητάμε να γίνει,προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα που πρόσφατα είδαμε να γίνονται στη Σάμο και μόνιμα αγνοείτε.
Εμπρός λοιπόν δήμαρχε και δημοτική αρχή.Ολα τα παραπάνω η Λαϊκή Συσπείρωση Τεμπών,σας τα έχει τονίσει πολλές φορές και θα σας τα υπενθυμίζει διαρκώς, όσο εσείς θέλετε αλλά να λέτε και άλλα να κάνετε,προσπαθώντας να μεταθέτετε τις ευθύνες σας και τις ευθύνες της κυβέρνησης που υποστηρίζετε,στις πλάτες των δημοτών “σας” και του λαού γενικότερα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ