Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΛΕΣΧΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΜΑ ΕΝΩ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ

Καταγγελία της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρένας Καραλαριώτου

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων στις 27 Οκτωβρίου 2020 εξέδωσε την υπ’αριθμ 3705 απόφαση με την οποία ανέστειλε τη  λειτουργία  στο  Δήμο Λαρισαίων όλων  των  ομαδικών  μαθημάτων  που  πραγματοποιούνται  στις  Λέσχες Πολιτισμού    , λόγω της υπαγωγής της περιφερειακής ενότητας Λάρισας στις « κόκκινες περιοχές »  των  προληπτικών  μέτρων  προστασίας  της  δημόσιας  υγείας  από  τον  κορωνοϊό COVID-19.

Με έκπληξη όμως συμπολίτες μας έλαβαν σήμερα 4 Νοεμβρίου 2020 ,  μήνυμα στο κινητό τους   από Λέσχη Πολιτισμού του Δήμου μας  το ποιο αναφέρει «Λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου στην πόλη μας , λάβαμε ΦΕΚ που αναστέλλει όλα τα μαθήματα , άρα και τη μουσική , για όσο η Λάρισα ανήκει στην κόκκινη ζώνη. Σήμερα και αύριο θα κάνουμε το τελευταίο δια ζώσης μάθημα . Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε να εξοφληθούν τα δίδακτρα των μαθητών για τον ενάμιση μήνα που κάνουμε μάθημα . Όσοι επιθυμούν να συνεχίσουν διαδικτυακά να μου το αναφέρουν . Σήμερα και αύριο θα είμαι στο σχολείο από τις 4:00μμ και μετα . »

Από τη μια δηλαδή ο Δήμαρχος καλεί τους Λαρισαίους να τηρήσουν τα μέτρα λόγω κορωνοϊού , κάνει έκκληση στην ατομική ευθύνη του κάθε συμπολίτη μας και από την άλλη ο ίδιος ο Δήμος παραβαίνει τα μέτρα καλώντας τα παιδιά για ένα τελευταίο μάθημα (!) , ενώ απαγορεύεται (!) και βεβαίως καλεί τους γονείς να συγχρωτισθούν για να πληρώσουν τα δίδακτρα των μαθητών !

Ελπίζουμε να μην αποφασίσθηκε η ολη διαδικασία για  να εισπράξει  ο δήμος τα δίδακτρα αδιαφορώντας για τη υγεία των παιδιών και των γονέων .

Καλούμε τον Δήμαρχο να εφαρμόσει τα μέτρα προστασίας όπως οφείλει , να εφαρμόσει την απόφαση που ο ίδιος έχει υπογράψει και  να ακυρώσει το …τελευταίο δια ζώσης  μάθημα όπως λέγεται στο μήνυμα,  γιατί πολύ απλά απαγορεύεται  και θέτει  σε κίνδυνο την ίδια την πόλη .

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ