ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο επισκέφθηκε για να ενημερωθεί η Στ. Μπίζιου

Επίσκεψη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας πραγματοποίησε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου, η οποία είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τη διοίκηση του Ιδρύματος.

Αμέσως μετά τη συνάντηση η κ. Μπίζιου δήλωσε:

«Σήμερα βρέθηκα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, το οποίο αποτελεί κέντρο αναφοράς για τον κορωνοϊό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Διοικητή κ. Δ. Κατσικονούρη και τον Υποδιοικητή κ. Γ. Αποστολίνα για την συνεργασία και την ενημέρωση, καθώς επίσης τον Δρ. Γ. Βασιλόπουλο Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του ΠΓΝΛ και τον Διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής του ΠΓΝΛ Δρ. Φ. Τρυποσκιάδη.

Η Λάρισα, όπως και ολόκληρη η χώρα, δοκιμάζεται από το δεύτερο κύμα της πανδημίας, το οποίο βαίνει πιο επιθετικό απ’ ότι το πρώτο.

Το σύστημα υγείας στη Λάρισα και τη Θεσσαλία αντέχει. Τα στοιχεία που μου παρουσίασαν οι υπεύθυνοι στο ΠΓΝΛ το επιβεβαιώνουν. Το 50% των κλινών στη ΜΕΘ είναι άδειες και οι κλίνες νοσηλείας πολλαπλασιάζονται.

Ωστόσο δεν φτάνει μόνο αυτό. Οφείλουμε όλοι μας, όλοι οι πολίτες της Θεσσαλίας, να συμμορφωθούμε απόλυτα στις υποδείξεις των ειδικών επιστημόνων. Μόνο έτσι θα αποφύγουμε τα χειρότερα.

Το αποτέλεσμα της μάχης που δίνει η κυβέρνηση, μα πολύ περισσότερο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία της χώρας, είναι άμεσα εξαρτημένο από τη στάση και τη συμπεριφορά όλων μας.

Προγραμματισμός και σχέδιο υπάρχουν και εφαρμόζονται ανάλογα με την πορεία της πανδημίας. Γι’ αυτό και η χώρα μας, παρά την καθημερινή αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, εξακολουθεί να παραμένει πολύ χαμηλά στους σχετικούς ευρωπαϊκούς δείκτες.

Όλοι μαζί μπορούμε και πάλι να νικήσουμε τον ιό.

Με αίσθημα υπευθυνότητας στεκόμαστε δίπλα σε όλους αυτούς που έχουν ανάγκη. Προτεραιότητα μας όμως είναι η ανθρώπινη ζωή. Για αυτό και η έκκληση μου προς όλους είναι να τηρήσουμε αυστηρά τα μέτρα προστασίας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ