ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ – ΠΑΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ανακοίνωση – κάλεσμα του Ν.Τ. Λάρισας της ΑΔΕΔΥ

Παρά την ομόθυμη αντίδραση των Εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών(ΔΟΕ και ΟΛΜΕ) στην επιβολή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τηνανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, το ΥπουργείοΠαιδείας επιμένει στην αδιάλλακτη στάση του και προχωρά στη διενέργεια των εκλογών το Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2020, ενώ το σύνολό των παρατάξεων έχει ζητήσει την απόσυρση των υποψηφιοτήτων τους.

Είναι χαρακτηριστικό πως με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών,κ. Θεοδωρικάκου όλες οι εκλογές αναβάλλονται στον υπόλοιπο ΔημόσιοΤομέα μέχρι τις 30/11/2020 λόγω της πανδημίας και μόνο το Υπουργείο Παιδείας, με εμμονικό και αυταρχικό τρόπο, προχωρά στην πραγματοποίησή τους.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έστω και τώρα να ανταποκριθεί στις προτάσεις των Εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών, για πραγματοποίηση των εκλογών ανάδειξης των αιρετών όταν θα υπάρξουν οι ευμενείς υγειονομικές συνθήκες που θα καταστήσουν τη διενέργειά τους ασφαλή, με τη δια ζώσης παρουσία των συναδέλφων και με παράταση, μέχρι τότε, της θητείας των νυν αιρετών.

Σε διαφορετική περίπτωση η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί:

  • Σε ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΟΧΗ από την εκλογική διαδικασία-παρωδία τους εργαζόμενους στην Εκπαίδευση
  • Να αγνοήσουν οποιοδήποτε ηλεκτρονικό μήνυμα, που θα αφορά τις «εκλογές», σταλεί στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο από τη Διοίκηση,ώστε με τη συλλογική στάση του να μη νομιμοποιηθεί η διαδικασία
  • Τους συναδέλφους στην εκπαίδευση και τους διοικητικούς υπαλλήλους, οι οποίοι ορίστηκαν ως μέλη εφορευτικών επιτροπών, να παραιτηθούν παρέχοντάς τους συνδικαλιστική κάλυψη.

Το ν.τ. ΑΔΕΔΥ ν.Λάρισας καλεί τους διοικητικούς υπαλλήλους που ορίστηκαν ή τυχόν οριστούν σε εφορευτικές επιτροπές να παραιτηθούν και να μη νομιμοποιήσουν με τη στάση τους τις εκλογές –παρωδία.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com