ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

50 Σωματεία του κλάδου ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Τον δικό τους Γολγοθά περνούν οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι στην εστίαση που για μια ακόμη φορά βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα των μέτρων και είναι οι πρώτοι που έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στα όρια της καταστροφής από τα νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού που περιλαμβάνουν το λουκέτο στα καταστήματα του χώρου.

Μπροστά στη διαφαινόμενη καταστροφή 50 σωματεία του κλάδου μεταξύ των οποίων και ο ΣΙΚΑΕ Λάρισας απηύθυναν επιστολή στον Πρωθυπουργό ζητώντας συνάντηση μαζί του ώστε από κοινού να βρουν κάποιες αξιοπρεπείς λύσεις στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

Στην επιστολή τους αναφέρουν:

“Αξιότιµε κύριε Πρωθυπουργέ, η κρισιµότητα των στιγµών απαιτεί από όλους στάση ευθύνης και ειλικρίνειας. Στο πρώτο κύµα της πανδηµίας και στο πρώτο δικό σας διάγγελµα, ζητήσατε να βάλουµε όλοι πλάτη για να αντιµετωπίσουµε την υγειονοµική και οικονοµική κρίση.

Το σύνολο της κοινωνίας όπως και ο κλάδος µας, έδωσε εξαιρετική προσοχή και διαφύλαξε την χώρα από την κατάρρευση, τηρώντας τους
υγειονοµικούς περιορισµούς. Στο οικονοµικό κοµµάτι όµως που αφορά την στήριξη της εστίασης, µας αντιµετωπίσατε µε µια σειρά από λάθος χειρισµούς, που συνεχίζονται µέχρι και σήµερα, µε την ανακοίνωση του δεύτερου lockdown για το µεγαλύτερο µέρος του κλάδου.

Αρχικά και µόνο τα οριζόντια µέτρα στήριξης, χωρίς κανέναν κλαδικό διαχωρισµό, οδήγησε σε σπατάλη πολύτιµων πόρων καθώς 8 µήνες
µετά ο κλάδος έχει συσσωρεύσει επιπλέον χρέη . Η εστίαση είναι πολυεπίπεδη, πολύµορφη και προερχόµενη από µια δεκαετία χρεοκοπίας, δεν µπορεί να στηριχθεί µε λύσεις αποσπασµατικές.
Απαιτείται κεντρικός σχεδιασµός ώστε να αντιµετωπίσει την πανδηµία αλλά και να λειτουργήσει σε ένα υγιές επιχειρηµατικό περιβάλλον όταν η υγειονοµική κρίση παρέλθει.

Κύριε Πρωθυπουργέ, εδώ και 8 µήνες ο κλάδος της εστίασης είναι στο έλεος της υγειονοµικής κρίσης χωρίς να συµµετέχει ουσιαστικά στο πιο σηµαντικό, στην διαβούλευση που θα σας βοηθήσει να αντιληφθείτε το πρόβληµα και να δώσετε τις απαραίτητες λύσεις.

Την επιστολή αυτή την υπογραφούν σύλλογοι από όλη την Ελλάδα και ζητάνε χωρίς κανένα δηµοσιονοµικό κόστος και µένοντας µακριά από την δηµιουργία εντυπώσεων, µια συνάντηση µαζί σας, ώστε σαν δεύτερος µεγαλύτερος εργοδότης της χώρας, να σας εξηγήσει και να σας προτείνει ρεαλιστικές λύσεις για την επιβίωση του.
Βοηθώντας τον σκοπό της συνάντησης και θέλοντας να υπάρξει η µεγαλύτερη εκπροσώπηση όλων των γεωγραφικών περιοχών, προτείνονται στην συνάντηση να συµµετέχουν εκπρόσωποι 50 σωματείων”.

Στην επιστολή αναγράφονται τα ονόματα των 50 σωματείων…

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ