5 ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΜΕΣΩ LEADER ΣΤΗΝ Π.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ

Πέντε νέα επενδυτικά σχέδια, συνολικού προϋπολογισμού 1.701.442 ευρώ, ξεκινούν να υλοποιούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας με χρηματοδότηση  από το πρόγραμμα Leader  του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τις συμβάσεις των έργων.

Το πρόγραμμα Leader στο νομό Λάρισας διαχειρίζεται η Αναπτυξιακή Εταιρία ΑΕΝΟΛ Α.Ε., kai περιλαμβάνει συνολικά 64 νέα επενδυτικά σχέδια οδηγεί σε ιδιωτικές επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού 14,8 εκατομμυρίων ευρώ,  για τη στήριξη της τοπικής ανάπτυξης σε αγροτικές περιοχές και τη δημιουργία  θέσεων εργασίας.

«Υπογράφουμε τις συμβάσεις για πέντε νέα επενδυτικά σχέδια για επιχειρήσεις μεταποίησης στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας. Σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, τον πρόεδρο και τα στελέχη της ΑΕΝΟΛ και  την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, 2014-2020, σχεδιάσαμε και πετύχαμε την ένταξη 64 νέων ιδιωτικών επενδύσεων στην Π.Ε. Λάρισας, με χρηματοδότηση 7,96 εκατ. ευρώ» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Ενισχύουμε τη μεταποίηση ένα κρίσιμο τομέα για την παραγωγή στη Θεσσαλία και στη χώρα.

Να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που επιχειρούν σε μια δύσκολη περίοδο δίνοντας το μήνυμα ότι υπάρχουν ακόμα ανάσες οξυγόνου παραγωγής αλλά και προσπάθειας βελτίωσης. Χρειάζεται όλοι να δουλέψουμε για να υπάρχει ελπίδα για το μέλλον. Σήμερα χρειάζεται περισσότεροι δουλειά από τα προηγούμενα χρόνια καθώς οι κίνδυνοι και οι προκλήσεις είναι περισσότεροι αλλά και η ευθύνη μας απέναντι στο κοινωνικό σύνολο μεγαλύτερη. Ο καθένας πρέπει να δώσει τον καλύτερο εαυτό του για να επανέλθουμε όσο γίνεται γρηγορότερα σε μια καλύτερη κατάσταση. Όλα αυτά τα έργα δημιουργούν θέσεις εργασίας και δημιουργούν μόχλευση στην τοπική πραγματική οικονομία.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΑΕΝΟΛ Ελευθέριος Φουρκιώτης σε δηλώσεις του τονίζει τα εξής: «Έγινε μια μεγάλη προσπάθεια για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Οι συνθήκες ήταν δύσκολες και αποδείξαμε ότι είμαστε δίπλα στους επενδυτές για να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα. Μας ενδιαφέρει να προχωρήσει γρήγορα η υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων και όπως είπε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και μόχλευση στην τοπική πραγματική οικονομία. Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό για τη συνεργασία και την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε για να ενταχθούν    όλες οι επενδυτικές προτάσεις στο πρόγραμμα Leader  του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020».

Ακολουθεί ο Πίνακας των έργων:

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ