ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ – ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ

Ν. Γάτσας: Η προάσπιση της δημόσιας υγείας αποτελεί για μας προτεραιότητα

Μετά την εμφάνιση κρουσμάτων σε στέλεχος της διοίκησης της ΔΕΥΑ Ελασσόνας, σε υπάλληλο του τμήματος επιχειρησιακού σχεδιασμού και σε μαθητή του Γυμνασίου-Λ.Τ. Λιβαδίου ο Δήμος Ελασσόνας πραγματοποίησε απολυμαντικούς ψεκασμούς στα κτίρια της ΔΕΥΑ, του δημαρχείου και του γυμνασίου Λιβαδίου, με ιδιωτικά συνεργεία που ανέλαβαν την απολύμανση.

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «Οι δημοτικοί χώροι καθαρίζονται εντατικά και απολυμαίνονται σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ώστε να είμαστε όλοι ασφαλείς, αιρετοί, υπηρεσιακοί και πολίτες. Στις εισόδους των δημοτικών κτιρίων της Ελασσόνας (Δημαρχείο, ΚΕΠ και ΔΕΥΑΕΛ) γίνεται διαλογή και θερμομέτρηση, το ωράριο είναι περιορισμένο και οι πολίτες προσέρχονται με ορισμένο ραντεβού. Βρισκόμαστε σε μία εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία και η προσοχή όλων μας πρέπει να είναι τεταμένη. Τα μέτρα δεν πρέπει να χαλαρώσουν. Απεναντίας είναι προς τη σωστή κατεύθυνση η περαιτέρω ενίσχυσή τους. Η προάσπιση της δημόσιας υγείας αποτελεί για μας προτεραιότητα».

Τα κρούσματα που παρουσιάστηκαν τις τελευταίες ημέρες σε δημοτικές εγκαταστάσεις ενημέρωσαν άμεσα την υπηρεσία και τους συναδέλφους, επιδεικνύοντας υπευθυνότητα και αυτοπεριορισμό. Μέχρι σήμερα δεν παρουσιάστηκε συρροή εντός της υπηρεσίας. Για κάθε ενδεχόμενο οι στενές επαφές των κρουσμάτων έχουν τεθεί από την πρώτη ώρα σε καραντίνα και θα επιστρέψουν στα καθήκοντά τους μετά από 14 ημέρες, αφού διαγνωστούν αρνητικοί στον κορωνοϊό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ