ΟΧΙ ΣΕ ΚΥΝΗΓΙ ΚΑΙ ΨΑΡΕΜΑ ΜΕ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΧΑΡΔΑΛΙΑ

Διευκρινίσεις για τα μέτρα απαγόρευσης των μετακινήσεων στις ημέρες του lockdown έδωσε σήμερα ο υφυπουργός αρμόδια για θέματα Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ξεκαθαρίζοντας μεταξύ άλλο ότι απαγορεύονται το ψάρεμα και το κυνήγι.

Πιο συγκεκριμένα ο κ.Χαρδαλιάς ανέφερε:

“Η μετακίνηση για κυνήγι ή ψάρεμα, δεν εμπίπτει σε έναν από τους προβλεπόμενους λόγους της κατ’ εξαίρεση μετακίνησης και όπως και όλες οι άλλες δραστηριότητες ψυχαγωγίας δεν επιτρέπονται πουθενά σε όλη την επικράτεια.

Δεν επιτρέπεται το κυνήγι, δεν επιτρέπεται το ψάρεμα σε οποιαδήποτε περιοχή της χώρας”.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του υφυπουργού για την εξειδίκευση όλων των μέτρων σχετικά με τις μετακινήσεις έχει ως εξής:

Να διευκρινίσουμε επίσης τα εξής σχετικά με τις μετακινήσεις. Για τη μετακίνηση των εργαζομένων χρειάζεται το σχετικό έγγραφο από το πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.

Αν για οποιοδήποτε λόγο, είτε επειδή υπάρχουν προβλήματα στο σύστημα ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο δεν μπορεί να εξασφαλιστεί, τότε μπορεί να ισχύει και η βεβαίωση κυκλοφορίας εργαζομένου που διαθέσιμη στο forma.gov.gr.

Άρα, είτε το σχετικό έγγραφο από το πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, είτε βεβαίωση κυκλοφορίας του εργαζομένου.

Δεύτερον, οι νεοσύλλεκτοι της επόμενης εβδομάδας μπορούν κατά τη μετάβασή τους στα σημεία κατάταξης, να συνοδεύονται και από τους δύο γονείς τους και μόνο.

Κατά τη μετάβαση θα πρέπει να έχουν μαζί τους το φύλλο πορείας τους. Για την επιστροφή τους οι γονείς πρέπει να έχουν βεβαίωση που θα χορηγείται από τις πύλες των κέντρων κατάταξης και στα 26 κέντρα κατάταξης. Όλοι οι νεοσύλλεκτοι θα υποβληθούν σε rapid test αντιγόνου για Covid – 19 για επιδημιολογικούς λόγους.

Τρίτον. Η μετακίνηση για κυνήγι ή ψάρεμα, δεν εμπίπτει σε έναν από τους προβλεπόμενους λόγους της κατ’ εξαίρεση μετακίνησης και όπως και όλες οι άλλες δραστηριότητες ψυχαγωγίας δεν επιτρέπονται πουθενά σε όλη την επικράτεια.

Δεν επιτρέπεται το κυνήγι, δεν επιτρέπεται το ψάρεμα σε οποιαδήποτε περιοχή της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι θέλουν να εισέλθουν στη χώρα, θα πρέπει να θυμούνται ότι υποχρεωτικά χρειάζεται αρνητικό τεστ PCR.

Πιο συγκεκριμένα, οι επιβάτες των πτήσεων εξωτερικού, αλλά και όσοι εισέρχονται από τα χερσαία σύνορα, πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ PCR που να έχει διεξαχθεί μέχρι 72 ώρες πριν.

Άρα από όλες τις πύλες εισόδου το τεστ PCR πρέπει να είναι 72 ώρες από τη λήψη του σχετικού δείγματος. Αντιλαμβάνομαι ότι υπήρξε χθες μία αναφορά σε 48ωρο PCR. Μετά από σχετική διαβούλευση που έγινε και με την ομάδα των επιδημιολόγων, αλλά και με τις σχετικές Πρεσβείες, αποφασίστηκε η είσοδος με PCR και από τα χερσαία και από τα αεροπορικά και από όλα τα σύνορα, από όλες τις πύλες εισόδου να είναι με PCR 72 ωρών.

Να σημειωθεί ότι υπάρχει μία μεταβατική περίοδος και τα παραπάνω μέτρα ξεκινούν να εφαρμόζονται από την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου.

Παραμένει υποχρεωτική η συμπλήρωση της φόρμας PLF και η επίδειξη του QR Code για όλους όσοι έρχονται από το εξωτερικό, ενώ ξεκινώντας από την Τρίτη 10 Νοεμβρίου, όλοι οι Έλληνες που ταξιδεύουν προς χώρες του εξωτερικού θα πρέπει να συμπληρώνουν και εκείνοι την φόρμα PLF την οποία θα βρούνε στην σελίδα Travel.gov.gr 24 ώρες πριν το ταξίδι.

Στην φόρμα περιλαμβάνονται τα στοιχεία προέλευσης του ταξιδιώτη, τα στοιχεία διαμονής στην χώρα προορισμού καθώς και τα στοιχεία των μελών της οικογένειας που ταξιδεύουν μαζί. Μια φόρμα ανά οικογένεια είναι αρκετή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ