Η ΕΚΡΗΞΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΙ Η ΑΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ 5ης ΥΠΕ

Έκπληκτη η τοπική κοινωνία παρακολουθεί τα τελευταία 24ωρα την έκρηξη του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού μετά τις ευθείες βολές που εξαπέλυσε εναντίον του ΥΠΕάρχη Φ. Σερέτη, την ώρα που χαρακτηριστική είναι η αφωνία της 5ης ΥΠΕ με αφορμή τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας.

Με τη Λάρισα στο κόκκινο και τα κρούσματα τριψήφια το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Κ. Αγοραστός καταγγέλλοντας ευθέως την 5η ΥΠΕ και τον εκλεκτό της κυβέρνησης Φ. Σερέτη σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως από τον περασμένο Μάιο η Περιφέρεια Θεσσαλίας είχε δώσει 20 εκατομμύρια ευρώ στα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας, για να προετοιμαστούν λόγω πανδημίας, όπως και 8 εκατομμύρια ευρώ για ιατρικό και τεχνολογικό εξοπλισμό, χωρίς ωστόσο να έχουν  αγοραστεί μέχρι σήμερα τα σχετικά μηχανήματα!

Το θέμα είχε αναδείξει με σχετικό ρεπορτάζ, αλλά και με σχόλιό του στις 6 Οκτωβρίου το paidis.com, με τον Περιφερειάρχη μάλιστα να θέτει και ζήτημα προσλήψεων, καθώς, όπως ανέφερε έχουν δοθεί 12 εκατομμύρια για 255 προσλήψεις, οι οποίες δεν έχουν πραγματοποιηθεί.

Περιττό να σχολιάσουμε το βάρος και τη σοβαρότητα των καταγγελιών και φυσικά εύλογες οι απορίες για την αφωνία του κ. Σερέτη, αλλά και της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, που θα περίμενε κανείς μετά τις δηλώσεις εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Κ. Αγοραστού και το βαρύ φορτίο του συντονισμού που του ανατέθηκε (και το οποίο διαφημίστηκε αναλόγως) τουλάχιστον να πάρει επισήμως θέση για τα όσα απίστευτα καταγγέλθηκαν.

Η τοπική κοινωνία αγωνιά και περιμένει, το υπουργείο ακούει;

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ