ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ Η ΔΗΛΩΣΗ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 5η ΥΠΕ

Δήλωση της βουλευτή Λάρισας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. Άννας Βαγενά

Σε χθεσινές του δηλώσεις σε ραδιοφωνικό σταθμό των Τρικάλων, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Δώσαμε 12 εκατ. ευρώ για 255 προσλήψεις. Πού πήγαν αυτές οι προσλήψεις; Γιατί αυτή τη στιγμή έχουμε έλλειψη σε γιατρούς και ΜΕΘ; Θα ήταν πληρωμένα για 2 χρόνια από το ΕΣΠΑ…Από το Μάϊο, η Περιφέρεια Θεσσαλίας είχε δώσει 20 εκατομμύρια ευρώ στα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας, για να ετοιμαστούν. Πόσο έτοιμα είναι σήμερα;»

Αυτά ακριβώς είναι και τα ερωτήματα που έθεσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας στις 6/11/20.

Γιατί δεν προσλήφθηκαν μόνιμοι γιατροί και νοσηλευτές στα νοσοκομεία; Γιατί η κυβέρνηση δεν μερίμνησε για την επαρκή προσθήκη νέων ΜΕΘ στο ΕΣΥ; Γιατί δεν προχώρησε στη δωρεάν  μαζική συνταγογράφηση των τεστ για όλους τους πολίτες;

Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ωστόσο η δραματική αυτή κατάσταση δεν ήταν αναπόφευκτη. Η ασφυξία του συστήματος υγείας, η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, οφείλεται κατά κύριο λόγο στην εγκληματική αδράνεια, στον εγκληματικό εφησυχασμό του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησης. Το δεύτερο lockdown, φέρει την υπογραφή του. Αποτελεί απόδειξη και ομολογία της αποτυχίας της κυβέρνησης στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης. Η χώρα είχε μια και μοναδική ευκαιρία, όταν άρθηκαν οι περιορισμοί του πρώτου lockdown, τον περασμένο Μάϊο.

Ο κ. Μητσοτάκης όμως, αντί να αξιοποιήσει αυτή την ευκαιρία και να προετοιμάσει την άμυνα της χώρας, επέλεξε να θριαμβολογεί και να αυτοαποθεώνεται.

Σαν αποτέλεσμα είναι, στην Ελλάδα να έχουμε μια αύξηση των θανάτων από τον Ιούνιο έως σήμερα της τάξης του 263%, ενώ αντίστοιχα στην Ιταλία ήταν 15%, στην Ισπανία 23% και στην Γαλλία 28%. Αυτοί είναι οι πραγματικοί αριθμοί, για τους οποίους είναι υπεύθυνος ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ