ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Ο ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ “ΘΑΛΗΣ” ΤΗΣ ΕΜΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Μέσα σε πρωτόγνωρες καταστάσεις λόγω της πανδημίας, ένας ιστορικός θεσμός για τα Μαθηματικά, την εκπαίδευση και την κοινωνία, ο πανελλήνιος διαγωνισμός ΘΑΛΗΣ της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας πραγματοποιήθηκε σε ειδικές συνθήκες και ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου σε όλο το Νομό Λάρισας .

Πρόκειται για μια διαγωνιστική διαδικασία με μεγάλη ιστορία, κύρος και απήχηση στην ελληνική κοινωνία, όπως αποδεικνύουν οι πολυάριθμες συμμετοχές μαθητών, αλλά και το συνολικό οργανωτικό μοντέλο που εφαρμόστηκε στηριζόμενο σε πολλούς πυλώνες και σε ιδιαίτερες παραμέτρους.

Υπενθυμίζεται ότι κάθε χρόνο ο πανελλήνιος διαγωνισμός της ΕΜΕ διεξάγεται σε τρεις φάσεις (Θαλής, Ευκλείδης, Αρχιμήδης) και από τα διαδοχικά αυτά στάδια στελεχώνονται οι εθνικές ομάδες των Μαθηματικών που έχουν χαρίσει στη χώρα τα τελευταία χρόνια μετάλλια και εξαιρετικές διακρίσεις σε Ολυμπιάδες, Βαλκανιάδες και άλλους διεθνείς διαγωνισμούς.

Ο 81ος Θαλής λοιπόν, φέτος δεν έγινε κάποιο Σάββατο σε κοινό εξεταστικό κέντρο του Νομού, όπως γινόταν πάντα ,για ευνόητους λόγους που σχετίζονται με τη σοβαρότατη διεθνή υγειονομική κρίση. Οι μαθητές διαγωνίστηκαν στα σχολεία τους την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου (12.00-14.00), με την ευθύνη των διευθυντών των σχολικών μονάδων και των καθηγητών Μαθηματικών. Η ΕΜΕ έστειλε ηλεκτρονικά τα θέματα στα σχολεία, η εξέταση έγινε ομαλά σε όλο το Νομό, με αξιοπιστία και κύρος και τα γραπτά παραδόθηκαν με υποδειγματικό συντονισμό στη διοίκηση της τοπικής ΕΜΕ αμέσως μετά τη λήξη του διαγωνισμού.

Η διοίκηση της ΕΜΕ Λάρισας ευχαριστεί ιδιαίτερα τη Διευθύντρια Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας κ. Βασιλική Ζιάκα και τα στελέχη της υπηρεσίας. Ευχαριστεί επίσης θερμά όλους τους διευθυντές Γυμνασίων και Λυκείων του Νομού, τους συναδέλφους μαθηματικούς των σχολείων, τους συναδέλφους άλλων ειδικοτήτων και τα μέλη της ΕΜΕ μαθηματικούς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα που εθελοντικά και με υπευθυνότητα συμμετείχαν στο εγχείρημα. Ειδική μνεία αξίζει και σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν και φέτος με ενθουσιασμό στο διαγωνισμό.

Ανακοινώνεται τέλος ότι η ΕΜΕ προγραμματίζει επαναληπτικό διαγωνισμό όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν για όσα σχολεία αλλά και για όσους μαθητές μεμονωμένα δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν την Παρασκευή, λόγω καραντίνας που σχετίζεται με την πανδημία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ