ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΕΦΙΑΛΤΕΣ! ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟΔΕΧΤΟΙ ΩΣ ΑΙΡΕΤΟΙ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

Ανακοίνωση για τις “εκλογές” του Αθανασίου Φούντα εκλεγμένου με την ΔΑΚΕ και προεδρεύοντα στο Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας

Ζούμε ιστορικές στιγμές για το συνδικαλιστικό κίνημα. Εν μέσω μιας πολύ δύσκολης κατάστασης λόγω της πανδημίας και των εξαιρετικά δύσκολων συνεπειών που προκαλεί στην κοινωνία, σαν να μην μας απασχολούσε τίποτα άλλο, το Υ.ΠΑΙ.Θ αποφάσισε λειτουργώντας για πολλοστή φορά χωρίς διάλογο με την ομοσπονδία μας, εντελώς αιφνιδιαστικά και παρά τις εύλογες αντιρρήσεις μας, να προχωρήσει καινοτομώντας δήθεν, σε εκλογές με ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Όλοι εσείς σαν μια γροθιά, πέρα και πάνω από ιδεολογικές διαφορές, εκτός από ελάχιστες θλιβερές παραφωνίες, υψώσατε αδιαπέραστο τείχος μπροστά στις αντιδημοκρατικές πρακτικές της Υπουργού Παιδείας. Οδηγήσατε με τη γενναία στάση σας στην πλήρη από-νομιμοποίηση των εκλογών – παρωδία. Παρά την οργανωμένη προπαγάνδα  του Υπουργείου, έντυπη και ηλεκτρονική, τις διαρροές εν μέσω της διαδικασίας για δήθεν μεγάλη συμμετοχή, γυρίσατε την πλάτη στη νόθα διαδικασία. Τα ποσοστά της αποχής είναι συντριπτικά. Δείχνουν τη δύναμή μας όταν είμαστε ενωμένοι.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους και ιδιαίτερα στους συναδέλφους μας των εφορευτικών επιτροπών, οι οποίοι άκουσαν τη φωνή της συνείδησής τους και παραιτήθηκαν, για να μην πάνε απέναντι στα συμφέροντα του κλάδου.

Δυστυχώς υπήρξαν και περιπτώσεις περιθωριακών – ευκαιριακών σχηματισμών που αποφάσισαν να λειτουργήσουν ως πολιτικοί τυχοδιώκτες και καιροσκόποι, εξυπηρετώντας ταυτόχρονα με τα προσωπικά τους, τα συμφέροντα του Υ.ΠΑΙ.Θ και όχι του κλάδου. Από σήμερα παραδίδονται στην σκληρή αλλά δίκαιη κρίση του συνδικαλιστικού κινήματος. Δεν πρέπει να αποφύγουν την πραγματικότητα καταφεύγοντας σε ψευτοδικαιολογίες. Καλούνται να κοιτάξουν στα μάτια τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων που τους γύρισαν την πλάτη (πάνω από το 90%) οδηγώντας τους στην έξοδο χωρίς επιστροφή και να παραιτηθούν από τις έδρες που κατέλαβαν ψηφιζόμενοι  μεταξύ τους (Γιάννης πίνει- Γιάννης κερνάει).

Στο συνδικαλιστικό κίνημα δεν χωράνε Εφιάλτες! Σε καμιά περίπτωση δεν θα γίνουν αποδεχτοί ως αιρετοί του κλάδου.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Το πάνω από το 90% ποσοστό της αποχής μας, από-νομιμοποιεί πλήρως τις «εκλογές» του Υ.ΠΑΙ.Θ. Καλούμε την κ. Υπουργό, να αξιολογήσει σωστά το μήνυμα που στάλθηκε, να κάνει ουσιαστικό διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα και να επαναλάβει τις εκλογές, σε χρόνο και με τρόπο που θα αποφασισθεί δημοκρατικά από κοινού.

Ο αγώνας για την προάσπιση των δημοκρατικών κεκτημένων, δεν σταματάει ποτέ!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ