ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ: ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Την παραχώρηση δημοτικού οικοπέδου για την ανέγερση αστυνομικού τμήματος αποφάσισε ομόφωνα την περασμένη Πέμπτη 5 Νοεμβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Ελασσόνας, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα του Αστυνομικού Τμήματος Ελασσόνας για παραχώρηση χώρου για τη στέγαση των υπηρεσιών της.

Το οικόπεδο έχει εμβαδόν 920 τ.μ. και βρίσκεται στη συνοικία Αμπελοκήπων (Βαρόσι) έναντι Πυροσβεστικής, επί της περιμετρικής οδού που ξεκινά από την οδό Μητροπολίτου Ιακώβου και καταλήγει στην οδό Μαυροδήμου. Η δωρεά του οικοπέδου προς την Ελληνική Αστυνομία συνοδεύεται από τον όρο της ανέγερσης εντός πενταετίας, διαφορετικά η κυριότητα του οικοπέδου θα επανέλθει στο Δήμο Ελασσόνας.

Για την ανάγκη μεταστέγασης του Αστυνομικού Τμήματος Ελασσόνας είχε ενημερώσει ο Διοικητής του Τμήματος Ελασσόνας Αστυνόμος Α’ κ. Πέτρος Μουταφίδης, ο οποίος μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δήλωσε: «Ευχαριστώ πολύ το Δημοτικό Συμβούλιο Ελασσόνας για την ομόφωνη απόφαση παραχώρησης οικοπέδου εντός σχεδίου πόλεως στην Ελληνική Αστυνομία, για την ανέγερση Αστυνομικού  Τμήματος Ελασσόνας. Η δωρεά αυτή έρχεται να δώσει λύση σε ένα αίτημα για την κατασκευή ενός νέου, σύγχρονου και λειτουργικού αστυνομικού τμήματος Ελασσόνας».

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Γάτσας δήλωσε ικανοποιημένος με την απόφαση, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Η λύση της ανέγερσης αστυνομικού τμήματος ικανοποιεί όλες τις πλευρές, καθώς η νέα θέση εξυπηρετεί τόσο την επιχειρησιακή ετοιμότητα της αστυνομίας, όσο και την εξυπηρέτηση των πολιτών σε χώρο με ευκολότερη και ταχύτερη πρόσβαση. Η μεταστέγαση θα αποσυμφορήσει το κέντρο της πόλης από υπηρεσιακά οχήματα και θα περιορίσει τη στάθμευση στο κέντρο για εξυπηρέτηση από τα γραφεία του αστυνομικού τμήματος. Με το Διοικητή του τμήματος κ. Μουταφίδη είχαμε μία εξαιρετική συνεργασία και χαίρομαι που συμφωνήσαμε για το οικόπεδο, στο οποίο θα χτιστεί το νέο κτίριο της αστυνομίας».

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com