ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΚΟΥΤΑΒΙΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟ)

Αναστάτωση, φωνές, απειλές και μία σύλληψη ήταν το σκηνικό που στήθηκε νωρίς το απόγευμα της Κυριακής στη συνοικία Νεάπολη της Λάρισας, όταν μέλη φιλοζωικού σωματείου μετά από εισαγγελική εντολή επιχείρησαν να προχωρήσουν σε κατάσχεση ζώων που διαβιούσαν σε αυλή κάτω από άσχημες συνθήκες.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Σύλλογος Προστασίας Κακοποιημένων Ζώων Λάρισας «Ελεύθερος» σε συνεννόηση με την εισαγγελία επιχείρησε να απομακρύνει σκυλιά από αυλή σπιτιού, ωστόσο οι ιδιοκτήτες, αν και νωρίτερα είχαν ενημερωθεί τηλεφωνικά από τον σύλλογο, αντέδρασαν στη θέα των μελών του και τους επιτέθηκαν λεκτικά, ενώ επιτόπου έσπευσε περιπολικό της αστυνομίας προχωρώντας στη σύλληψη μίας γυναίκας, που φέρεται ως κηδεμόνας των ζώων.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε προστατευόμενο χώρο εντοπίστηκαν ένα ηλικιωμένο θηλυκό σκυλί, τέσσερα υγιή κουτάβια, ένα ακόμη τραυματισμένο όπως και δύο νεκρά, ενώ όπως προέκυψε από την έρευνα οι ιδιοκτήτες τους το τελευταίο χρονικό διάστημα απουσιάζουν με αποτέλεσμα την πλημμελή σίτιση και καθαριότητα των ζώων.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με μαρτυρίες το 11χρονο θηλυκό σκυλί επιτίθεται στα ίδια του τα κουτάβια προσπαθώντας να κορέσει την πείνα του, ενώ μέλη του «Ελεύθερου» κατάφεραν τελικά να απομακρύνουν τα κουτάβια, οδηγώντας το ένα από αυτά σε κτηνιατρείο για την παροχή ιατρικής βοήθειας, καθώς έφερε εμφανή δαγκώματα στο σώμα του.

Η ιδιοκτήτρια των ζώων μετά το επεισόδιο συνελήφθη και οδηγήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας όπου και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της, για να αφεθεί αργότερα προσωρινά ελεύθερη με εντολή εισαγγελέα.

Θα πρέπει να προσθέσουμε πως σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του «Ελεύθερου» Δ. Τσιόναρου στο paidis.com πρόθεση των μελών του συλλόγου είναι να φροντίσουν και το 11χρονο μη στειρωμένο σκυλί, επισημαίνεται ωστόσο πως λόγω του προχωρημένου της ηλικίας του καλό θα ήταν να μην μεταφερθεί και να παραμείνει σε γνώριμο περιβάλλον όπου και θα μπορεί να δέχεται τις περιποιήσεις τους.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ