Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΩΤΗΡΗΣ

Χρονικό ενός προαναγγελθέντος lockdown οι δηλώσεις Κικίλια, που έσπευσε πριν τον πρωθυπουργό, με τον Κ. Μητσοτάκη να ανακοινώνει και επίσημα οριζόντιο αποκλεισμό της χώρας για τρεις εβδομάδες, με τα SMS και το γνωστό πενταψήφιο να ξαναμπαίνουν στη ζωή μας.

Αίφνης τα νούμερα ενός εφιαλτικού 5νθήμερου (αλήθεια που βρισκόταν τόσο καιρό;) επιστρατεύτηκαν για την επικοινωνιακή στήριξη της απόφασης, για να ακολουθήσει η πρωθυπουργική πάσα για τα περαιτέρω στον καθηγητή Σ. Τσιόδρα.

«Τα υπόλοιπα θα σας τα πει ο Σωτήρης», έλεγε και ξανάλεγε ο πρωθυπουργός, αφήνοντας προφανώς στην άκρη την εικόνα του επιστήμονα για να προτάξει αυτή του φίλου, του δικού μας ανθρώπου.

Λίγο ακόμη και θα τον ακούγαμε να δίνει τον λόγο στον διπλανό του με τα γυαλιά και το μπλε σακάκι! Τόσο άνεση και επικοινωνιακό τερτίπι, για τους πολίτες μιας χώρας που αποσβολωμένη παρακολουθεί τις τελευταίες ημέρες τα κυβερνητικά ήξεις-αφήξεις και το καθημερινό «άδειασμα» του αμήχανου Πέτσα, που μια μέρα νωρίτερα των εξαγγελιών διαβεβαίωνε το πανελλήνιο πως δεν τίθεται θέμα lockdown.

Ήμαρτον, για να θρηνολογήσουμε τουλάχιστον Ελληνικά, μην και κακοκαρδίσουμε και τον πανεπιστημιακό που ενοχλήθηκε από τη λέξη και όχι από κείνα που καταγράφονται στον τόπο!

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ