ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας πραγματοποίησαν αργά το μεσημέρι της Τρίτης μέλη της Ένωσης Γονέων Λάρισας και εκπρόσωποι φορέων με βασικό αίτημα το να παρθούν μέτρα που θα διασφαλίζουν την ισότιμη εκπαιδευτική διαδικασία, την υγιεινή και την ασφάλεια σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Όπως ανέφεραν οι γονείς απαιτούν μείωση των μαθητών ανά τμήμα στους 15 μαθητές, με παράλληλη αξιοποίηση των κενών αιθουσών, μόνιμους μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, δωρεάν ηλεκτρονικά μέσα για την τηλεκπαίδευση με ευθύνη του Κράτους μέσω των σχολείων σε όλους τους μαθητές, καμιά καταγραφή απουσίας σε μαθητές που δεν έχουν τα μέσα να συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση όπως και καμία διακοπή ρεύματος και internet που θα στερεί σε μαθητές τη συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία.

«Η ίδια η ανθρώπινη ζωή είναι στον πάτο των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων κ. Παναγιώτου, ενώ συμπαράσταση στα αιτήματα εξέφρασε και ο πρόεδρος του ΕΚΛ κ. Σκόκας.

Αντιπροσωπεία των διαμαρτυρόμενων συναντήθηκε με τον περιφερειακό διευθυντή κ. Δοδοντσάκη, ενώ το διεκδικητικό πλαίσιο που του έγινε γνωστό περιλαμβάνει ακόμη τα εξής:

Δωρεάν μαζικά test με ευθύνη του ΕΟΔΥ στη σχολική κοινότητα. Με ευθύνη του ΕΟΔΥ να γίνονται δωρεάν test σε τμήματα και σχολεία που κλείνουν λόγω κρουσμάτων. Δωρεάν συνταγογράφηση των test covid-19 από παιδιάτρους ώστε οι γονείς να μην πληρώνουν για τα test που κάνουν στους μαθητές.

Απολυμάνσεις από ειδικά συνεργεία με ευθύνη των Δήμων σε όλα τα σχολεία που υπάρχει κρούσμα και όχι μόνο στο τμήμα που κλείνει.

Επαρκές μόνιμο προσωπικό καθαριότητας σε όλα τα σχολεία ώστε να τηρούνται τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, με εξασφάλιση των πιστώσεων προς τους Δήμους.

Με ευθύνη των Περιφερειών να αυξηθούν τα δρομολόγια ώστε η πληρότητα των μαθητών στα μέσα σχολικής μεταφοράς να είναι 50%.

Άδεια ειδικού σκοπού για όλους τους γονείς που πρέπει να μείνουν σπίτι για να συνδράμουν τα παιδιά τους λόγω κλειστών σχολείων ή λόγω κρουσμάτων. Η άδεια να είναι πλήρους αποδοχών και να μην σχετίζεται με την κανονική άδεια των εργαζόμενων γονιών.

Κάλυψη άμεσα όλων των κενών σε εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό στα Ειδικά Σχολεία.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: Δ. Καστανάρας


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ