Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

Ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος

Ο κορωνοϊός καλπάζει, τα κρούσματα, οι ασθενείς στις Μ.Ε.Θ., αλλά και δυστυχώς και οι θάνατοι αυξάνονται αλματωδώς. Η κυβέρνηση αρνείται να λάβει ουσιαστικά μέτρα, αφήνοντας τα νοσοκομεία και τις δημόσιες δομές υγείας χωρίς καμία ενίσχυση και παραπέμπει τα πάντα στην ατομική ευθύνη των πολιτών.

Προσπαθεί να παρουσιάσει μία εικόνα ενεργοποίησής της, ώστε να πείσει την κοινή γνώμη για την αποτελεσματικότητα των μέτρων της, αδιαφορώντας όμως ουσιαστικά για τις ελλείψεις και την πραγματική κατάσταση των δημοσίων νοσοκομείων, ενώ χρησιμοποιεί την πανδημία ως άλλοθι, για να στηρίξει τους κλινικάρχες και τις ιδιωτικές δομές υγείας.

Οι εργαζόμενοι όμως στα Δημόσια Νοσοκομεία αντιδρούν, αγωνίζονται και αποτελούν τη μοναδική άμυνα απέναντι στον κορωνοϊό, για την προστασία του λαού.

Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει τις κινητοποιήσεις που διοργανώνουν τα σωματεία των υγειονομικών την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου και απαιτεί την άμεση λήψη μέτρων:

– αύξηση των δημοσίων δαπανών για την υγεία

– προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού για την αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων

– κεντρικός σχεδιασμός για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης με επίταξη και ένταξη σε αυτόν των ιδιωτικών δομών υγείας

– αξιοποίηση όλων των υπαρχουσών υποδομών, άνοιγμα των κλειστών νοσοκομείων και διαμόρφωση νέων για την αντιμετώπιση του covid-19

– μαζικά επαναλαμβανόμενα tests για όλους τους υγειονομικούς, αλλά και διενέργεια δωρεάν tests στον πληθυσμό

– διασφάλιση σε όλες τις δημόσιες & ιδιωτικές δομές υγείας, αλλά και συνολικά σε όλους τους εργασιακούς χώρους, των αναγκαίων μέτρων προστασίας

Τα κρούσματα από τον covid-19 και οι θάνατοι, δεν είναι απλώς αριθμοί. Είναι άνθρωποι.

Η κυβέρνηση αδιαφόρησε για τη λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας του λαού και ενδιαφέρθηκε μόνο για τη στήριξη του μεγάλου ιδιωτικού κεφαλαίου.

Η Λαϊκή Ενότητα μαζί με τους εργαζομένους και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία θα αγωνιστεί για την προστασία της υγείας του λαού και την αναβάθμιση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ