ΟΙ «ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ» ΔΕΝ ΕΦΕΡΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ – ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της οργάνωσης Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.

Μεγάλος ήταν ο διαγκωνισμός των τοπικών στελεχών της Ν.Δ. σχετικά με τη λειτουργία του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στον Αμπελώνα. Μήνες τώρα βλέπουμε στα τοπικά ΜΜΕ δημοσιεύματα (που οι ίδιοι τροφοδοτούν) όπου ο καθένας για τον εαυτό του  «καμώνεται» πως με τη δικιά του παρέμβαση έχει λύσει το πρόβλημα.

Μας έχουν συνηθίσει οι της Ν.Δ. (πολιτευτές, δήμαρχοι, βουλευτές, περιφερειάρχης και λοιποί) σ ‘αυτή την τακτική. Για κάθε θέμα υπάρχουν πολλαπλές δημοσιεύσεις και φθάνουν σε τέτοιο βαθμό που να οικειοποιούνται ακόμα και διαδικασίες διεκπεραιωτικού τύπου από τις δημόσιες δομές όπως για παράδειγμα οι προγραμματισμένες πληρωμές του ΕΛΓΑ.

Έτσι όμως δεν αντιμετωπίζονται τα προβλήματα. Και εδώ οι πολίτες, ιδιαίτερα οι επιχειρηματίες και οι συνταξιούχοι του Αμπελώνα, έχουν να αντιμετωπίσουν ένα σοβαρό πρόβλημα.

Το συγκεκριμένο τραπεζικό ίδρυμα στηρίχθηκε πολλές φορές από το Ελληνικό Δημόσιο, κάτι που για άλλη μια φορά μεθοδεύεται από την κυβέρνηση και τώρα.

Η κυβέρνηση οφείλει να προασπίζεται το δημόσιο συμφέρον και να διευκολύνει την καθημερινότητα των πολιτών. Η πρόσβαση στις τραπεζικές συναλλαγές πρέπει να είναι απρόσκοπτη στους πολίτες, γι’ αυτό η κυβέρνηση πρέπει να θέσει κανόνες λειτουργίας ώστε να μην καταφεύγουν οι διοικήσεις των τραπεζών σε καταχρηστικές πρακτικές με «λουκέτα» καταστημάτων.

Αναμένουμε να δούμε αν η κυβέρνηση λύνει και δεν φορτώνει με προβλήματα την καθημερινότητα των πολιτών.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ