ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ανέβηκαν οι τόνοι στην τηλεδιάσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας όπου και συζητήθηκαν ερωτήσεις, καθώς η ερώτηση Δημοτικού Συμβούλου για το Δημοτικό Ραδιόφωνο Λάρισας και η τοποθέτησή του πως τα τελευταία έξι χρόνια αυτό έχει μετατραπεί σε «Δημαρχιακό Ραδιόφωνο» κινητοποίησε τα αντανακλαστικά του δημάρχου Λαρισαίων, ο οποίος μίλησε για προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, υπερασπιζόμενος τον χαρακτήρα και τη δεοντολογία του μέσου.

Οι τόνοι ανέβηκαν ακόμη περισσότερο όταν άλλος σύμβουλος άφησε αιχμές για δημοσιογράφο που εντάχθηκε στο νέο πρόγραμμα ενώ εργάζεται σε άλλο φορέα του δήμου, για να… απογειωθούν με την τοποθέτησή του για άλλη δημοσιογράφο, που όπως ανέφερε «ενώ είναι η μόνη πτυχιούχος έχει απομονωθεί», φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να μιλήσει για «εξορία και απομόνωσή της»!

Η φράση του δημάρχου «έχω την εντύπωση πως σας επέβαλαν την ερώτηση» και η αναφορά του σε «σειρήνες που λένε χοντρά για το ραδιόφωνο», όπως και η αναφορά του σε ανθρώπους «που έτυχε να έχουν στα χέρια τους το ραδιόφωνο και το πήγαν στα καταγώγια», άναψε φωτιές στη συνεδρίαση, με τον Απ. Καλογιάννη να σημειώνει πως το νομικό καθεστώς που διέπει τη λειτουργία του δεν είναι το δέον «αφού δεν δημιουργήθηκε εταιρεία ειδικού σκοπού από τον προκάτοχό του, όταν κάτι τέτοιο μπορούσε να γίνει».

«Πήραμε στα χέρια μας ένα μέσο με προβλήματα και λειψό προσωπικό. Οι δημοσιογράφοι ωστόσο που το στελεχώνουν έχουν εμπειρία κοντά 30 ετών και το ραδιόφωνο έχει κατοχυρώσει τη φήμη του πλουραλιστικού μέσου που δεν έχει αποκλεισμούς, λειτουργεί με δημοκρατικό τρόπο και χωρίς τη γνώμη του δημοσιογράφου στην είδηση, ενώ στις ενημερωτικές εκπομπές του παίζονται μαγνητοσκοπημένα κομμάτια από τις ομιλίες όλων των παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο», τόνισε ο δήμαρχος, προσθέτοντας πως είναι ανοιχτός σε προτάσεις όλων των παρατάξεων.

ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι επικεφαλής των παρατάξεων κινήθηκαν προς την κατεύθυνση της δημιουργίας Διαπαραταξιακής που θα επιμερίζει τον χρόνο για την κάθε παράταξη, με τον Κ. Βαιούλη να επιμένει για ένα ραδιόφωνο «που λειτουργεί με τραβηγμένες νομικές ακροβασίες και αποκλεισμούς», ενώ ο δήμαρχος Λαρισαίων προσπάθησε να ξεκαθαρίσει προς όλους ότι «το Δημοτικό Ραδιόφωνο δεν είναι μέσον προβολής, καθώς παρουσιάζει ρεπορτάζ και γεγονότα και είναι λάθος να κινηθεί σε κατεύθυνση προεκλογικής περιόδου».

ΕΡΩΤΗΣΗ Ρ. ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΠΟΛΗΣ

Εξάλλου ο δήμαρχος Λαρισαίων απαντώντας σε σχετική ερώτηση της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρένας Καραλαριώτου έκανε γνωστό στο σώμα πως η πρόταση του δήμου για χρηματοδότηση του Κτιρίου Μουσών και μετατροπής του σε Μουσείο Πόλης έχει εγκριθεί και είναι ζήτημα ημερών, με την υπογραφή του αρμόδιου υπουργού, να ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Όπως ανέφερε ο κ. Καλογιάννης η χρηματοδότηση ανέρχεται στα 600.000 ευρώ, ποσό το οποίο πρόκειται να διατεθεί για τη σύνταξη των σχετικών μελετών.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ