ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙΤΑΙ Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΤΩΝ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Σε φάση δημοπράτησης μπαίνει πλέον η ανάπλαση του νοτίου τμήματος του μεγάλου περιφερειακού των Φαρσάλων συνολικού προϋπολογισμού 600.000 ευρώ, καθώς εγκρίθηκε χρηματοδότηση ύψους 292.725 ευρώ από το «Πράσινο Ταμείο».

Πρόκειται για παρεμβάσεις σε έκταση 2,68 χιλιομέτρων που ως βασικό στόχο έχουν μεταξύ άλλων την βελτίωση του μικροκλίματος της πόλης των Φαρσάλων, καθώς και την επίτευξη καλύτερων συνθηκών θερμικής άνεσης για τους κατοίκους του. Επίσης, εξίσου σημαντική είναι η ενίσχυση του πρασίνου κατά μήκος της οδού, αφού προβλέπεται να φυτευτούν περί τα 720 δέντρα. Οι παραπάνω στόχοι, μέσω της βελτίωσης των περιβαλλοντικών συνθηκών των Φαρσάλων, οδηγούν άμεσα και στην άνοδο του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων της πόλης.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ

Με το προτεινόμενo έργο θα εκτελεστούν εργασίες σύμφωνα με τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού διαμόρφωσης του νότιου πεζοδρομίου, στην περιφερειακή οδό της πόλης των Φαρσάλων, από τη διασταύρωση αυτής με την οδό Βόλου ως τη διασταύρωση με την οδό Λαμίας. Το πεζοδρόμιο που θα ανακατασκευαστεί θα είναι συνολικού πλάτους τριών μέτρων.

Πιο συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες επεμβάσεις:

Kαθαίρεση ασφαλτοσκυροδέματος όπου απαιτηθεί, εκσκαφές, αφαίρεση φυτικής γης, μόρφωση επιφάνειας εδάφους, επιχώσεις, τοποθέτηση αρδευτικών συστημάτων, φύτευση δέντρων περιφερειακά του πεζοδρομίου σύμφωνα με τη φυτοτεχνική μελέτη, εργασίες κατασκευής αποχέτευσης ομβρίων υδάτων, τελική διαμόρφωση πεζοδρομίων με κατάλληλο υλικό εδαφοκάλυψης που θα διευκολύνει την απρόσκοπτη κίνηση των πεζών. Με την ανακατασκευή και διαμόρφωση του πεζοδρομίου θα επιτραπεί η περιφερειακή διασύνδεση των σχολικών εγκαταστάσεων και των κοινόχρηστων χώρων της πόλης στο σύνολο του βόρειου τόξου της πόλης των Φαρσάλων.

Το παραπάνω έργω που φέρει την ονομασία «Αστικές αναπλάσεις πόλεως Φαρσάλων ΙΙ» εν τέλει στοχεύει στην ολοκλήρωση του αστικού σχεδιασμού στην πόλη, με σεβασμό στην αειφορία και τη βιώσιμη ανάπτυξή της.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου τονίζει τα εξής: «Η έγκριση από το Πράσινο Ταμείο της αστικής ανάπλασης του νοτίου τμήματος του μεγάλου περιφερειακού της πόλης, πάνω από το δημοτικό στάδιο, αποτελεί μία σπουδαία παρέμβαση για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Θα δημιουργήσει νέες, θετικότερες βιοκλιματικές συνθήκες, συνδράμοντας στην βελτίωση του μικροκλίματος για την πόλη, ενώ παράλληλα θα αναπτύξει έναν ακόμη «πνεύμονα» πρασίνου. Εκ των πραγμάτων καταλαβαίνει κανείς πως πρόκειται ένα έργο που στοχεύει στην μείζονα επιδίωξη της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών. Τέτοιου είδους έργα αποτελούν βασική προτεραιότητα της παρούσας δημοτικής αρχής. Θέλω να ευχαριστήσω την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Φαρσάλων για την άψογη συνεργασία και προετοιμασία, ώστε να ωριμάσει το συγκεκριμένο έργο και να πετύχει την ένταξή του στο Πράσινο Ταμείο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ