ΚΡΑΥΓΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

Εκπέμπουν “sos” οι υγειονομικοί της Λάρισας, που το πρωί της Πέμπτης συγκεντρώθηκαν στην πύλη του Γενικού Νοσοκομείου διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της Υγείας και μετέχοντας στην πανελλαδική δράση ΠΟΕΔΗΝ – ΟΕΝΓΕ.

Περιγράφοντας ένα εξουθενωμένο νοσοκομείο, αλλά και Κέντρα Υγείας που καλούνται να διαχειριστούν το δεύτερο κύμα της πανδημίας έχοντας να αντιμετωπίσουν μεγάλες ελλείψεις σε υλικά και μέσα ατομικής προστασίας ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΛ Ν. Νταφούλης ζήτησε άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα και των ιδιωτών γιατρών, επισημαίνοντας παράλληλα πως η δομή της «Αρωγής» δεν μπορεί να υποστηριχθεί με προσωπικό από τα δημόσια νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα στο ΓΝΛ υπάρχουν διαθέσιμες μόλις 5 κλίνες για covid-19 (κατειλημμένες οι 41 σε σύνολο 46 κλινών), ενώ αντίστοιχα στη ΜΕΘ νοσηλεύονται 19 ασθενείς, με μόλις μία διαθέσιμη κλίνη.

«Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν τα χειρότερα σενάρια. Κάθε εφημερία είναι πλέον χειρότερη από την προηγούμενη και κάποιοι δεν μπορεί πλέον να παραμένουν αμέτοχοι. Προκύπτουν συνεχώς νέα κρούσματα, πρέπει όλοι να μπουν στη μάχη αλλιώς θα θρηνήσουμε θύματα», τόνισε ο διευθυντής του ΤΕΠ και μέλος της ΕΙΝΚΥΛ Δ. Μπαμπαλής, ενώ στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν και οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΕΙΝΚΥΛ Θ. Αθανασιάδη.

«Η κατάσταση είναι τραγική και η πραγματικότητα μπορεί να αποδειχθεί χειρότερη τις επόμενες μέρες, κόντρα στην ειδυλλιακή εικόνα που παρουσιάζει η κυβέρνηση που 8 μήνες τώρα δεν έκανε τίποτα», σημείωσε ο κ. Αθανασιάδης, καλώντας τους υπεύθυνους «να αλλάξουν ρότα έστω και την ύστατη στιγμή».


Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ: Δ. Καστανάρας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ