Ο Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. ζητά από τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ τηλεδιάσκεψη με όλους τους τοπικούς φορείς της Λάρισας

Σε συστράτευση καλεί όλους τους φορείς της Λάρισας και το σύνολο των τοπικών βουλευτών, ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αφορμή τη δραματική διάσταση που λαμβάνει η πανδημία στην περιοχή.

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα, ο πρώην υφυπουργός τονίζει την αναγκαιότητα διεξαγωγής μίας τηλεδιάσκεψης (λόγω των μέτρων προστασίας) ώστε «στο βαθμό ευθύνης απέναντι στους πολίτες, που αναλογεί στον καθέναν, να καταγραφεί η κατάσταση, να αναδειχθούν οι ελλείψεις και πρωτίστως να ληφθούν άμεσες κοινές αποφάσεις για την προστασία του πληθυσμού».

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Κόκκαλη προς τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ: «Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Μολονότι εσείς γνωρίζετε άριστα, εντούτοις, ως Βουλευτής του Νομού Λάρισας, οφείλω να απευθύνω σε εσάς την παρούσα πρόσκληση – έκκληση, ώστε να συνδράμουμε άμεσα στην υγειονομική θωράκιση της Λάρισας και να μην επιτρέψουμε να αγγίξουμε την κατάσταση που επικρατεί στην Βόρεια Ελλάδα.

Η υγειονομική κατάσταση, που βιώνουμε σε Εθνικό και κατά τόπους επίπεδο τείνει να εξελιχθεί σε «πολεμική». Τα αυξημένα κρούσματα στην Λάρισα και στην Θεσσαλία δημιουργούν ανάγκες νοσηλείας και περίθαλψης, τις οποίες το σύστημα υγείας και τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, καθ’ ομολογία πλέον ιατρών, νοσηλευτών κλπ προσωπικού, αδυνατούν να ανταποκριθούν. Η αδράνεια λήψης προληπτικών μέτρων είναι ίσως η αιτία αυτού, πλην όμως ο παρών χρόνος και οι συνθήκες δεν επιτρέπουν να αναλωθούμε σε απόδοση ευθυνών.

Η αντιμετώπιση της πανδημίας στην Λάρισα, έχει εξελιχθεί σε ζήτημα που απαιτεί χειρισμούς με όρους συνεννόησης, σύμπραξης, συστράτευσης.

Ως ένας από τους θεσμικούς φορείς της πόλεως, καλώ και απευθύνω έκκληση σε εσάς, ώστε, υπό την παρουσία σας ως του Προέδρου του ΕΟΔΥ, να πραγματοποιηθεί άμεσα τηλεδιάσκεψη με όλους τους θεσμικούς φορείς της πόλης, τους Βουλευτές, τον κ. Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, τον Κ. Δήμαρχο Λαρισαίων, του Δημάρχους των περιφερειακών Δήμων, εκπροσώπους του ιατρικού Συλλόγου, τους Κ. Διοικητές των Νοσοκομείων, ώστε στο βαθμό ευθύνης απέναντι στους πολίτες, που αναλογεί σε καθέναν από εμάς, να καταγραφεί η κατάσταση, να αναδειχθούν οι ελλείψεις και πρωτίστως να ληφθούν άμεσες κοινές αποφάσεις για την προστασία του πληθυσμού.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ