ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΟΥΡΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ KINHTA (DRIVE THROUGH) RAPID TESTS ΣΤΗ ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΤΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πρωτόγνωρες εικόνες και έκδηλη ανησυχία καταγράφονται από το πρωί στη Σκεπαστή της Νεάπολης, όπου συρρέουν συνεχώς αυτοκίνητα, με τους Λαρισαίους να σπεύδουν προκειμένου να υποβληθούν σε δωρεάν δειγματοληπτικό έλεγχο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid tests) μέσω της δράσης «Drive through testing».

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που προκύπτουν από το ρεπορτάζ ήδη διενεργήθηκαν πλέον των 150 τεστ, ενώ ο αριθμός των πολιτών που προβλέπεται να εξετασθούν αναμένεται να αγγίξει ή και να ξεπεράσει τα 500 άτομα.

Η δειγματοληψία διοργανώνεται από τις Κινητές Μονάδες ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων στο πλαίσιο των δράσεων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, ενώ τα συνεργεία του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται για το σκοπό αυτό στον χώρο μέχρι και τις 4 το απόγευμα.

Σημειώνεται πως μέσω της συγκεκριμένης δράσης δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να δίνουν δείγμα, άμεσα, χωρίς να εξέλθουν από το όχημά τους και να δημιουργείται συνωστισμός, καθώς δεν υπάρχει καθυστέρηση και αναμονή,  με τον χρόνο εξυπηρέτησης να μην υπερβαίνει τα 5 λεπτά. Οι πολίτες που θα προσέρχονται με το ιδιωτικό τους όχημα θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες που προβλέπονται σχετικά με τη μετακίνησή τους.

Στόχος της δειγματοληψίας είναι η αποτύπωση της κατάστασης και ο περιορισμός της διασποράς του κορωνοϊού στην κοινότητα, ενώ το παρών στη διαδικασία αναμένεται να δώσει και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Π. Αρκουμανέας.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ: Δ. Καστανάρας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ