ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ – ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΙΕΖΕTAI ΑΛΛΑ ΑΝΤΕΧΕΙ

Ο Λαρισαίος βουλευτής είχε σύσκεψη με τους διοικητές της 5ης ΥΠΕ και των 2 νοσοκομείων της Λάρισας

Σε σύσκεψη με τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτη Σερέτη και τους Διοικητές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας κ. Δημήτρη Κατσικονούρη και του Γενικού Νοσοκομείου κ. Γρηγόρη Βλαχάκη, συμμετείχε ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, στα γραφεία της Υγειονομικής Περιφέρειας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, την οποία και προκάλεσε ο Λαρισαίος πολιτικός, εξετάσθηκε η κατάσταση που επικρατεί με την επιθετική έξαρση της πανδημίας, καταρχήν στα Νοσοκομεία της Λάρισας και κατ’ επέκταση στη Θεσσαλία και στην υπόλοιπη Υγειονομική Περιφέρεια.

Διαπιστώθηκε η διαθεσιμότητα αρκετών κλινών Covid στα δύο νοσοκομεία της πόλης, αλλά και μια αυξανόμενη πίεση στο Σύστημα Υγείας για κλίνες ΜΕΘ, η οποία μεταφέρεται και στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, που μάχεται με όλες του τις δυνάμεις, στην πρώτη γραμμή του αγώνα.

Ο κ. Κέλλας ενημερώθηκε ακόμη για τις προσλήψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού που έχουν γίνει μέχρι τώρα στην Υγειονομική Περιφέρεια, αλλά και γι’ αυτές που ακολουθούν.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, μάλιστα, επικοινώνησε με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη, από τον οποίο ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών για την περαιτέρω ενίσχυση σε προσωπικό στα δύο Νοσοκομεία της Λάρισας, σύμφωνα με τις ανάγκες που δημιουργούνται.

Χρ. Κέλλας

Ο κ. Κέλλας, εξερχόμενος από την σύσκεψη  στα γραφεία της ΥΠΕ, ευχαρίστησε τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Φ. Σερέτη και τους Διοικητές των δύο Νοσοκομείων κκ. Δ. Κατσικονούρη και Γρ. Βλαχάκη για την ενημέρωση και την συνεργασία και τους ζήτησε να μεταφέρουν “τις θερμές και εγκάρδιες ευχαριστίες του, στο σύνολο του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού το οποίο υπερβάλει εαυτόν, ώστε να ανταποκριθεί στις δύσκολες συνθήκες των τελευταίων ημερών”.

Ακόμη, ο Λαρισαίος πολιτικός απηύθυνε κάλεσμα και προς τους πολίτες να συνεχίσουν να τηρούν ευλαβικά τα μέτρα  προστασίας, που προτείνουν οι ειδικοί, τονίζοντας:

«Κατανοώ την κούραση όλων, ψυχική και σωματική, όμως δεν πρέπει να χαλαρώσουμε, αλλά να συνεχίσουμε τον αγώνα, βοηθώντας το επιβαρυμένο Σύστημα Υγείας να ανταπεξέλθει στις κρίσιμες περιστάσεις που βιώνουμε.

Η κυβέρνησή μας ενισχύει διαρκώς τις υγειονομικές δομές, με ανάπτυξη νέων κλινών και ΜΕΘ και στελέχωση με το απαραίτητο προσωπικό, ώστε να λειτουργούν με επάρκεια και ασφάλεια και να ανταποκριθούν στις ανάγκες, που δημιουργούνται από την πρωτοφανή εξάπλωση της πανδημίας».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ