ΟΜΟΦΩΝΟ “ΝΑΙ” ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ ΣΕ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Τεμπών ψήφισε, σε τηλεδιάσκεψη, το ψήφισμα που έθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση Τεμπών, για την στήριξη της δημόσιας υγείας που έχει ως ακολούθως:

“Το Δημοτικό Συμβούλιο Τεμπών, μπροστά στη μεγάλη εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού και στον άμεσο κίνδυνο κατάρρευσης του δημοσίου συστήματος υγείας, λόγω της άρνησης της κυβέρνησης να προβεί στην κάλυψη των μεγάλων κενών σε προσωπικό, σε κλίνες ΜΕΘ και άλλων κλινικών για τη νοσηλεία ασθενών, τόσο από τον Covid-19, όσο και από άλλες αιτίες ζητάει από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε:

1)Επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας-πρόνοιας μαζί με το προσωπικό τους, με ένταξη στον κρατικό σχεδιασμό, χωρίς αγορά υπηρεσιών, για μπουν στη μάχη αντιμετώπισης της πανδημίας.
2) Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων πού εργάζονται στη δημόσια υγεία. Μαζικές προσλήψεις με άμεσες διαδικασίες, μόνιμου και πλήρους απασχόλησης ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, στα δημόσια νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της Θεσσαλίας και όλης της χώρας.
3)Σε προμήθεια επαρκών αντιδραστηρίων για δωρεάν τεστ στον πληθυσμό, στο ΠΠΝΛ, στο ΓΝΛ και σε όλα τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της Θεσσαλίας. Επίταξη των ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων.
4) Εξοπλισμό του Κέντρου Υγείας Γόννων και όλων των άλλων ΚΥ με όλο το απαραίτητο ιατροτεχνολογικό υλικό και άμεση στελέχωσή τους με μόνιμους γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.
5) Μείωση των μαθητών ανά τάξη, ώστε κανένα τμήμα να μην έχει πάνω από 15,για να μειωθεί ο συγχρωτισμός και να προστατευθεί η υγεία των μαθητών και εκπαιδευτικών.Έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για διορισμούς εκπαιδευτικών, για να καλυφθούν τα κενά και για εξασφάλιση του απαραίτητου αριθμού μονίμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων, ώστε να διασφαλίζονται οι υγειονομικοί όροι σε όλη τη διάρκεια λειτουργίας των σχολείων.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com