ΚΡΕΙΤΤΟΝ ΤΟΥ ΛΑΛΕΙΝ ΤΟ ΣΙΓΑΝ…

Αμεσες ήταν οι αντιδράσεις ατόμων της περιφέρειας που παρακολουθούν από κοντά την εξέλιξη των προσκλήσεων της περιφέρειας για έργα υγείας στην περιοχή, στη σημερινή δήλωση – απάντηση του διοικητή της 5ης ΥΠΕ στα όσα ανέφερε περί καθυστερήσεων ο περιφερειάρχης σε πρόσφατη ραδιοφωνική του συνέντευξη.

“Ουσιαστικά ο κ. Σερέτης σήμερα με τη δήλωσή του παραδέχθηκε τις καθυστερήσεις που υπήρξαν στην κατάθεση των προτάσεων” σημείωναν χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι από τις 26 Μαρτίου είχαν ενημερωθεί οι διοικήσεις των νοσοκομείων για την έκδοση της πρόσκλησης η οποία τελικά δημοσιεύθηκε με χρονοδιάγραμμα από24 Απριλίου μέχρι 31 Αυγούστου και ήταν πρόσκληση άμεσης αξιολόγησης δηλαδή η κάθε πρόταση αξιολογούταν με την κατάθεσή της και όχι στο τέλος.

Δυστυχώς όπως επισημαίνουν από την 5η ΥΠΕ οι προτάσεις για το Πανεπιστημιακό και το Γενικό Νοσοκομείο κατατέθηκαν στο τέλος των προθεσμιών και ειδικότερα από 12 μέχρι 28 Αυγούστου γεγονός που προκάλεσε ασφυξία στις αξιολογήσεις με αποτέλεσμα λόγω φόρτου εργασίας η τελευταία πρόταση να αξιολογηθεί στις 3 Νοεμβρίου.

Αν οι προτάσεις είχαν κατατεθεί από τον Απρίλιο θα είχαν αξιολογηθεί από τότε και κάποια έργα θα είχαν δημοπρατηθεί πριν το καλοκαίρι, σημειώνουν για να υπογραμμίσουν με νόημα ότι για τον κ. Σερέτη ταιριάζει στη συγκεκριμένη περίπτωση η φράση των αρχαίων “Κρείττον του λαλείν το σιγάν…” επειδή επιπλέον γνωρίζει πολύ καλά ότι υπάρχουν και ενταγμένα έργα στο ΕΣΠΑ εδώ και ένα χρόνο τα οποία δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί και δεν έχει γίνει η προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού σε νοσοκομείο.

Τέλος τονίζουν ότι δεν είναι ο περιφερειάρχης αυτός που θέλει να περάσουν τα νοσοκομεία στις περιφέρειες, αλλά κάποιοι άλλοι που παλαιότερα ως στελέχη άλλου κόμματος υπηρετούσαν τέτοιες πολιτικές…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ