ΌΧΙ ΣΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΤΟΥ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Ανακοίνωση του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Τυρνάβου

Την αντίθεσή του στο λουκέτο του υποκαταστήματος της τράπεζας Πειραιώς, εκφράζει με σχετική ανακοίνωση και ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος δήμου Τυρνάβου.

Πιο αναλυτικά, στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

«Το λουκέτο στο υποκαταστήματα της τράπεζας Πειραιώς στον Αμπελώνα  είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει ένα ανυπέρβλητο κενό και θα υποβάλει σε μεγάλη ταλαιπωρία τους κατοίκους της περιοχής και τους πληττόμενους από την κρίση της πανδημίας και οικονομίας επαγγελματίες.

Η  περιοχή έχει τεράστια δραστηριότητα και ειδικά γεωργική και κτηνοτροφική, με προστιθέμενη αξία στην τοπική και όχι μόνο οικονομία, κάτι που δεν έχει ληφθεί υπόψη στις αποφάσεις συρρίκνωσης του λειτουργικού κόστους του συγκεκριμένου Τραπεζικού  Ιδρύματος.

  • Σε μια περίοδο που οι πολίτες έρχονται αντιμέτωποι με περιορισμό της μετακίνησης και δραστηριότητάς τους, και με βαρύτατο το πλήγμα στην οικονομική ανατροπή νοικοκυριών και επιχειρήσεων, η υποβάθμιση της δραστηριότητας στην περιοχή του Αμπελώνα έρχεται να συμπληρώσει το πάζλ της απονεύρωσης των τοπικών κοινωνιών.
  • Η πρόσβαση των πολιτών -και ιδίως των ηλικιωμένων- της περιοχής σε κάποιο άλλο υποκατάστημα είναι αδύνατη, αφού απαιτεί την κατοχή ιδιωτικού μεταφορικού μέσου.
  • Η ζωή των πολιτών υποβαθμίζεται.
  • Η επαγγελματική δραστηριότητα συρρικνώνεται.
  • Η οικονομική δραστηριότητα αποψιλώνεται.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, η απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών και των επαγγελματιών σε υπηρεσίες και παροχές δομών, κάθε τύπου, θα ‘πρεπε να ναι απαρέγκλιτος όρος».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ