Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ

Ανακοίνωση της παράταξης “Αλλάζουμε” του πρώην δημάρχου Ν. Ευαγγέλου που υποστηρίζει ότι κινδυνεύει ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όταν παραγκωνίζεται η θέληση των τοπικών κοινωνιών

Όταν μια τοπική κοινωνία είναι ανάστατη, όταν δύο Δημοτικά Διαμερίσματα ζητούν από την Δημοτική Αρχή της Ελασσόνας, να μην παραχωρήσει τα 30.000 επιπλέον στρέμματα που ζητά ένας επιχειρηματίας για να επεκτείνει την δραστηριότητα του και μιλούν για απόφαση που θα λειτουργήσει σαν ταφόπλακα για τους κατοίκους και το μέλλον των παιδιών τους, τότε κάτι συμβαίνει.

Εκτός και αν η Δημοτική Αρχή Γάτσα-Καρανίκα, πιστεύει ότι τίποτα δεν συμβαίνει, κανείς δεν έχει δικαίωμα λόγου, κανείς δεν δικαιούται να αμφισβητεί τις προθέσεις της και το χειρότερο; Κανείς δεν πρέπει να ερωτάται.

Αυτό με απλά λόγια σημαίνει κατάργηση των θεσμών, κακή λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία είναι  υπηρέτης των αναγκών των πολιτών, όχι άλλων συμφερόντων και υπόγειων διαδρομών.

Είναι θεμιτό ειδικά σε περιόδους βαθιάς ύφεσης να θέλει η Τοπική Αυτοδιοίκηση να στηρίξει την επιχειρηματικότητα, με κάθε κόστος όμως;

Χωρίς σχέδιο;

Χωρίς την σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών;

Χωρίς καν ενημέρωση;

Σε αυτό το σημείο λοιπόν γεννιούνται πολλά ερωτηματικά, για την σκοπιμότητα αυτής της απόφασης, για την ανευ προηγουμένου απαξίωση του ρόλου των Τοπικών Συμβουλίων, για την πλήρη αδιαφορία της κοινής γνώμης.

Τότε ποιός ο λόγος να μιλάμε να μιλάμε για Τοπική Αυτοδιοίκηση και για το καλό των τοπικών κοινωνιών;

Η λογική του αποφασίζουμε και διατάζουμε θυμίζει άλλες εποχές και είναι πραγματικά πολύ θλιβερό κάποιοι να την επαναφέρουν στις μέρες μας.

Η παράταξή μας από την πρώτη στιγμή άκουσε και στάθηκε στο πλευρό των κατοίκων των Δύο Δημοτικών Διαμερισμάτων, του Μεσοχωρίου και του Αμουρίου και αυτό θα πράξει και στη συνέχεια, όχι γιατί είναι αντίθετη στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, αλλά γιατί αυτή θα πρέπει να γίνεται με τους σωστούς όρους και προυποθέσεις.

Αν έμπαινε στον κόπο η Δημοτική Αρχή να μας ενημερώσει ως όφειλε, τότε θα μπορούσαμε να πούμε άσχετα από την εξέλιξη ότι έχουμε εικόνα της κατάστασης και να πράξουμε αναλόγως.

Τώρα υπάρχει μαύρο σκοτάδι, αναστάτωση και ανησυχία στους πολίτες και με αυτό εμείς δεν μπορούμε να συμπράξουμε.

Ζητάμε τον σεβασμό της θέλησης των πολιτών του Δήμου μας και του ρόλου των Τοπικών Συμβουλίων, σεβασμό στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκηση γιατί διολισθαίνουμε σε πολύ άσχημες καταστάσεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ