ΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΕΠΟΧΕΣ

Ανακοίνωση του τομέα Δικαιοσύνης του ΜΕΡΑ25

Οι αντιδημοκρατικές πρακτικές της Κυβέρνησης οδηγούν τη χώρα σε σκοτεινές εποχές. Η δημοσίευση μεταμεσονύχτιων ΦΕΚ, η αμφιλεγόμενη συνταγματικότητα των περιοριστικών μέτρων με πρόσχημα τη δημόσια υγεία και η χουντικής κοπής καταστολή της Αστυνομίας πλήττουν βάναυσα τη Δημοκρατία και τον Κοινοβουλευτισμό και ανοίγουν για τη χώρα επικίνδυνα μονοπάτια.

Με πρόσχημα τη δημόσια υγεία, η Κυβέρνηση επιβάλει επικίνδυνα για τη Δημοκρατία μας μέτρα που γεννούν θυμό, διχάζουν την κοινωνία, και φέρνουν εν τέλει ως αποτέλεσμα την απονομιμοποίηση των ουσιαστικών μέτρων προστασίας και αναχαίτισης της πανδημίας. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξέδωσε ψήφισμα με ευρεία πλειοψηφία με το οποίο κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για αντιδημοκρατική διολίσθηση και κακή νομοθέτηση με πρόσχημα την πανδημία.

Και ακριβώς αυτό συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη χώρα μας. Η ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων οφείλει να πάρει θέση για τη συνταγματικότητα των μέτρων. Ο κόσμος της Δικαιοσύνης πρέπει να διερευνήσει τη νομιμότητα των αποφάσεων της Αστυνομίας. Όλοι μαζί οφείλουμε να υπερασπιστούμε το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία και να καλέσουμε με μία φωνή τον Πρωθυπουργό να πάψει να χρησιμοποιεί την πανδημία ως όχημα εφαρμογής αντιδραστικών πολιτικών, μετερχόμενος πρακτικών χουντικής υφής που υπονομεύουν το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ