ΟΡΓΙΟ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Ανακοίνωση – καταγγελία της Τ.Ο. της ΚΝΕ που μιλά και για αδικαιολόγητη προσαγωγή δύο νέων που κάθονταν στην πλατεία της πόλης

Μετά από την  εισαγγελική παρέμβαση που έγινε στην Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Καρδίτσας για την απόφασή της να τιμήσει και να συμμετέχει στον εορτασμό του Πολυτεχνείου με την ασφάλεια μάλιστα να πηγαίνει από τα σπίτια μελών του Δ.Σ., δόθηκε συνέχεια στο όργιο καταστολής με την αναίτια προσαγωγή 2 νέων στο κέντρο της Καρδίτσας γιατί απλά κάθονταν στην πλατεία.

Η μια κοπέλα μάλιστα δέχθηκε την επίθεση των αστυνομικών που την πέταξαν στο έδαφος σαν να είναι κοινή εγκληματίας και με τη βία τους οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα.

Αυτά τα περιστατικά που συμβαίνουν στην πόλη μας τις τελευταίες μέρες αποδεικνύουν με περίτρανο τρόπο ότι η κυβέρνηση ξεσπά στη νεολαία, θέλει να βάλει φίμωτρο στις διεκδικήσεις και στους αγώνες του λαού, θέλει να επικρατήσει ο φόβος και σιγή ιχθύος. Την ίδια ώρα το κράτος φαίνεται ότι «λείπει» όταν είναι να παρθούν μέτρα για να ενισχυθεί το σύστημα υγείας που έχει φτάσει στο κόκκινο, όταν είναι να παρθούν μέτρα για την πλήρη αποζημίωση από τις πρόσφατες πλημμύρες ενώ δεν λείπει από τις πλατείες που πάνε νέοι και νέες.

Η κυβέρνηση επιλέγει, λίγες μέρες πριν το Πολυτεχνείο να δείξει την πυγμή της στο λαό και στη νεολαία επιχειρώντας με αυτόν τον αντιπερισπασμό, να μεταθέσει τις εγκληματικές ευθύνες της στο λαό και στη νεολαία που αγωνίζονται και τηρούν με το παραπάνω τα μέτρα προστασίας.

Δεν θα τους περάσει! Όσο και να θέλουν να μας φοβίσουν, να μας τα χώνουν καθημερινά για την «ατομική ευθύνη» της νεολαίας απέναντι στην εξάπλωση της πανδημίας εμείς θα συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά την διεκδίκηση όλων των απαραίτητων μέτρων για την υγεία και τις σύγχρονες ανάγκες του λαού.

Το πολυτεχνείο, που θα τιμήσουμε όπως πρέπει σ αυτές τις συνθήκες, μας διδάσκει πολλά για τους αγώνες του λαού και το σημαντικότερο απ’ όλα είναι ότι ο λαός έχει τη δύναμη και μπορεί να καθορίσει την τύχη στον τόπο του.

Κάθε νέος και νέα που ανησυχεί για την άνοδο του αυταρχισμού και της καταστολής πρέπει τώρα να μπει στον αγώνα για την διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας, να κάνει τους φόβους των κυβερνήσεων και του συστήματος πραγματικότητα. Σε αυτόν το δρόμο θα συνεχίσουμε ακόμα πιο μαζικά και πιο μαχητικά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ