ΑΝΑΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Ικανοποίηση του δημάρχου Ν. Γάτσα για την έγκριση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων

Την ικανοποίησή του για την έγκριση αναχρηματοδότησης των δανείων του δήμου εξέφρασε ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νικ. Γάτσας μετά από απόφαση του Δ.Σ. του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Το αίτημα του Δήμου Ελασσόνας για αναχρηματοδότηση των δανείων του συνολικού ποσού 1.659.853,96 ευρώ εγκρίθηκε την περασμένη Παρασκευή 13 Νοεμβρίου από το Δ.Σ. του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, το οποίο αποδέχτηκε την μείωση των επιτοκίων των δανείων και την επέκταση του χρόνου αποπληρωμής.

«Αποτελεί σημαντική εξέλιξη η έγκριση του Ταμείου, καθώς η μείωση του επιτοκίου και η επέκταση του χρόνου αποπληρωμής θα δώσει την απαραίτητη «ανάσα» στα οικονομικά του δήμου μας. Με ορθολογική διαχείριση και στοχευμένες παρεμβάσεις θα έχουμε πλέον τη δυνατότητα να εστιάσουμε στην καθημερινότητα του πολίτη, στην αναβάθμιση των υποδομών και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας», δήλωσε ο κ. Γάτσας.

Σε δήλωση του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Κουρομπίνας τόνισε: «Ο αγώνας για εξυγίανση των δανείων του δήμου μας, μετά από 14 μήνες προσπάθειας δικαιώθηκε. Από τους 300 δήμους της χώρας μας οι 200 έχουν μπει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα αναχρηματοδότησης. Τα 10 δάνεια γίνονται ένα (1) και το επιτόκιο από 7,02% και 5,9% αντίστοιχα γίνονται 4,3%.  Το τοκοχρεολύσιο από περίπου 30.000€/μήνα γίνεται περίπου στα 12.000€/μήνα. Είναι μια σημαντική ανάσα για τα οικονομικά του δήμου μας και ενστερνίζομαι απόλυτα την έκθεση των Ορκωτών Λογιστών πως ήταν αναγκαίο να γίνει. Ιδιαίτερα σε αυτήν την δύσκολη οικονομική συγκυρία και λόγω του covid-19, ο δήμος πρέπει να σταθεί αρωγός στους δημότες και να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του. Ευχαριστώ το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων που ήταν και το μόνο που ανταποκρίθηκε. Ευχαριστώ την Οικονομική Υπηρεσία του δήμου που θεωρώ υπερέβαλε ευατόν».

Οι όροι της σύμβασης έχουν ήδη συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο στο πλαίσιο της κατάθεσης του αιτήματος στο Ταμείο, ωστόσο για την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα ακολουθήσει και νέα συζήτηση στην οικονομική επιτροπή, στο Δημοτικό Συμβούλιο και τέλος θα υποβληθεί για έγκριση στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com