ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΑΪΔΕΥΕΙ ΤΑ ΑΦΤΙΑ ΤΟΥ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟΥ

Διαδικτυακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Λάρισας για την οικονομία και την εργασία εν μέσω πανδημίας

Ενδιαφέρουσα διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Οικονομία και Εργασία: Διέξοδοι και αδιέξοδα την εποχή της πανδημίας», διοργάνωσε το απόγευμα της Δευτέρας η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Λάρισας, με κεντρικές ομιλήτριες την Έφη Αχτσιόγλου, βουλευτή και τομεάρχη Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, βουλευτή και τομεάρχη Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με παρεμβάσεις των τοπικών βουλευτών, με τον Βασίλη Κόκκαλη και την Άννα Βαγενά, να στηλιτεύουν τις κυβερνητικές πρακτικές για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, περιγράφοντας παράλληλα ένα ζοφερό τοπίο που διαμορφώνεται στην οικονομία και τα εργασιακά εν μέσω πανδημίας.

«Η κυβέρνηση με ακραίες και αυταρχικές αποφάσεις καλλιεργεί μια πολιτική βεντέτα συντηρώντας έτσι το ακροδεξιό της ακροατήριο και χαϊδεύοντας τα αυτιά του», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Αχτσιόγλου, η οποία αναφερόμενη στα της οικονομίας τόνισε πως «η κυβέρνηση είχε το πλεονέκτημα μετά το πρώτο κύμα πανδημίας, ωστόσο δεν έκανε τη δουλειά της και πυροβόλησε τα πόδια της χώρας».

«Η Ελλάδα, παρά το μαξιλάρι των 37 δις που άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αναμένεται να καταγράψει την πιο βαθιά ύφεση στην Ευρωζώνη, επιλέγοντας να επιδοτήσει την ανεργία με 530 ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει ένα συνολικό πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας αλλά και πακέτα άμεσης βοήθειας για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

«Δουλειά μας είναι να δώσουμε ελπίδα και προοπτική στον κόσμο», κατέληξε η κ. Αχτσιόγλου, προτείνοντας επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας, ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και όχι δάνεια, αναπλήρωση μισθών, κάλυψη του δώρου Χριστουγέννων από το κράτος και οριζόντια εισοδηματική ενίσχυση των νοικοκυριών.

«Η κυβέρνηση επιχειρεί να βάλει σε καραντίνα τη Δημοκρατία», ανέφερε από την πλευρά της η κ. Ξενογιαννακοπούλου, περιγράφοντας μια εικόνα αγωνίας και αβεβαιότητας όσον αφορά στα εργασιακά.

«Η κυβέρνηση επιχειρεί να αξιοποιήσει την πανδημία για να πλήξει τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους», τόνισε, προτείνοντας πακέτο άμεσης στήριξης και επικεντρώνοντας στα προβλήματα που εντοπίζονται στην τηλεργασία, την εστίαση και την αγροτική παραγωγή, αλλά και στον χώρο των Τεχνών και του Πολιτισμού.

«Η αγροτική παραγωγή δέχεται συν τοις άλλοις μεγάλο χτύπημα και από το κλείσιμο της εστίασης, την ώρα που “αόρατοι” παραμένουν και οι άνθρωποι του Πολιτισμού», υπογράμμισε η κ. Ξενογιαννακοπούλου, σημειώνοντας την ανάγκη ύπαρξης θεσμικού πλαισίου για την τηλεργασία με οικονομική στήριξη και σεβασμό στην ιδιωτικότητα των εργαζομένων.

Ακολούθησε διαδικτυακός διάλογος, με τις ομιλήτριες να αναφέρονται σε επιμέρους θέματα που αφορούν στην οικονομία και την εργασία, ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής, Βασίλης Ζωγράφος.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ