ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΑΔΗΚ ΘΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΟΥΝ(;) ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δείτε τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών για την ανάδειξη αιρετών στο ΠΥΣΔΕ Λάρισας, στο ΑΠΥΣΔΕ Θεσσαλίας και στο ΚΥΣΔΕ όπως δόθηκαν σήμερα στην ΕΛΜΕ

Την τεράστια αποχή των καθηγητών του νομού Λάρισας από τις εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών που θα εκπροσωπήσουν τον κλάδο στα υπηρεσιακά συμβούλια β/βαθμιας που έγιναν με ηλεκτρονική ψηφοφορία το Σάββατο 7 Νοεμβρίου επιβεβαίωσαν και τα επίσημα αποτελέσματα που δόθηκαν σήμερα στην ΕΛΜΕ Λάρισας.

Σύμφωνα με αυτά τα αποτελέσματα των εκλογών – παρωδία στο ΠΥΣΔΕ Λάρισας εκλέγονται ως αιρετοί οι υποψήφιοι των Αδέσμευτων Δημοκρατών Καθηγητών Κ. Κοντσιώτης και Ν. Παναγιώτου που μέχρι πρότινος ήταν στελέχη της ΔΑΚΕ και είχαν εκλεγεί στο πρόσφατο παρελθόν αιρετός ο κ. Κοντσιώτης και στο δ.σ. της ΕΛΜΕ ο κ. Παναγιώτου.

Ειδικότερα στις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών στο ΠΥΣΔΕ ψήφισαν μόλις 200 εκπαιδευτικοί από τους 1.877 εγγεγραμμένους.

Με δεδομένο ότι οι υπόλοιπες παρατάξεις δεν συμμετείχαν στις εκλογές αλλά με απόφαση του υπουργείου τα ψηφοδέλτιά τους βρισκόταν στη διαδικασία τα αποτελέσματα για το ΠΥΣΔΕ Λάρισας διαμορφώθηκαν ως εξής:

ΑΔΗΚ 128 (η μόνη παράταξη που συμμετείχε)

ΔΑΚΕ 46

ΣΥΝΕΚ 9

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ 7

ΠΑΜΕ 2

ΠΕΚ 2.

Βάσει των αποτελεσμάτων οι ΑΔΗΚ εκλέγουν και τους 2 αιρετούς που είναι Κ. Κοντσιώτης 106 ψήφους και Ν. Παναγιώτου 30.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις προηγούμενες εκλογές οι εκλεγέντες συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ εξασφαλίζοντας 330 ψήφους ο κ. Κοντσιώτης και 220 ο κ. Παναγιώτου.

Πάντως με δεδομένη την τεράστια αποχή και τον αριθμό των σταυρών που συγκέντρωσαν αλλά και λόγω της εκφρασμένης θέσης της ΟΛΜΕ και της ΕΛΜΕ ότι δεν αναγνωρίζουν τη διαδικασία, οι 2 εκλεγέντες είναι απίθανο να εκπροσωπήσουν τον κλάδο.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι στο ΑΠΥΣΔΕ σε επίπεδο Λάρισας ψήφισαν 166 εκπαιδευτικοί από τους 1.877 και πήραν:

ΔΑΚΕ 117, ΣΥΝΕΚ 11, ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ 7, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ 7, ΠΕΚ 3 και ΠΑΜΕ 1.

Για το ΚΥΣΔΕ ψήφισαν 169 και πήραν:

ΔΑΚΕ 103, Παρεμβάσεις 10, ΣΥΝΕΚ 9, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ 6, ΧΕΚ ΔΕ 5, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 4, ΠΕΚ 4, ΠΑΜΕ 2 και Μεμονωμένοι 2.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ