ΜΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΑΤΑ ΚΚΕ ΚΑΙ ΚΝΕ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να απαγορέψει τον αγωνιστικό εορτασμό, αντιπροσωπείες των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, εκπρόσωποι σωματείων, φοιτητικών συλλόγων και φορέων της Λάρισαςμε την υποδειγματική τήρηση όλων των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, πραγματοποίησαν αγωνιστική κινητοποίηση στέλνοντας το μήνυμα ότι «οι αγώνες του λαού για υγεία, δουλειά, ζωή ούτε απαγορεύονται ούτε αναστέλλονται».

Με σύνθημα «Το Πολυτεχνείο ζει! Διεκδικούμε τα δικαιώματα μας σε ζωή – υγεία – δουλειά!, και απαιτώντας να σταματήσει η μετατροπή και της 110 ΠΜ, όπως και όλης της Λάρισας, σε ορμητήριο των φονιάδων του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, έγινε η κύρια κινητοποίηση, δίπλα από το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας, κοντά στην 110 Πτέρυγα Μάχης,όπου οι Αμερικάνοι αλλά και οι υπόλοιποι ΝΑΤΟικοί φονιάδες, όπως οι Ισραηλινοί, συνεκπαιδεύονται με τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο πρόεδρος του ΕΚΛ Γιάννης Σκόκας , που αφού καταδίκασε το σημερινό όργιο κυβερνητικού αυταρχισμού, αστυνομικής βίας και καταστολής στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις, επισήμανε μεταξύ άλλων: Η κυβέρνηση τόσο καιρό αφήνει τον λαό ανοχύρωτο, απροστάτευτο μπροστά στην πανδημία. Αποκαλύπτει όμως τον φόβο και την αγωνία της απέναντι στο εργατικό και λαϊκό κίνημα. Για αυτό με νόμους και διατάξεις σαν κι αυτή θέλει να το βάλει στον γύψο. Σήμερα το επιχείρημα είναι η πανδημία αύριο θα μια άλλη «έκτακτη κατάσταση» για να επιβάλει περιορισμούς, απαγορεύσεις στις λαϊκές ελευθερίες και τα δικαιώματα. Θέλει να ανοίξει τον δρόμο για την νέα αντιλαϊκή επίθεση που η ίδια ετοιμάζει, με ποιο άγρια εκμετάλλευση, επιβάλλοντας δουλειά ήλιο με ήλιο, προωθώντας νέο χτύπημα στο δικαίωμά μας να οργανωνόμαστε, να παλεύουμε για να υπερασπιστούμε την ζωή μας. Θέλει τη σιωπή μας απέναντι στην συμμετοχή της στα νέα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών σε βάρος των λαών στην περιοχή. Θέλει την συνενοχή μας καθώς έχει μετατρέψει κάθε σπιθαμή γής του τόπου μας σε ορμητήριο των ΝΑΤΟϊκών δολοφόνων. Σήμερα της θυμίζουμε αυτό που είπαμε από την πρώτη ημέρα της πανδημίας. Τα καλυμμένα στόματα έχουνε φωνή, έχουνε κραυγή αγώνα και διεκδίκησης. Ούτε φιμώνεται ούτε πνίγεται. Καμία σιωπή, καμιά συνενοχή !Ο αυταρχισμός, η τρομοκρατία θα πέσουν στο κενό ! Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο ! Τιμούμε την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου δυναμώνοντας την οργάνωση, τον αγώνα την διεκδίκηση για τα σύγχρονα δικαιώματά μας στην υγεία, στην ζωή , στην δουλειά.”

Οι διαδηλωτές έγραψαν με σπρέι το σύνθημα «Εξω οι ΗΠΑ» στο δρόμο μπροστά στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα και δημιουργώντας ταυτόχρονα ένα διαφορετικό «καρέ» για τα αμερικανικά drones που φιλοξενούνται στην αεροπορική βάση.

Την ίδια ώρα μια άλλη αντιπροσωπεία των μαζικών φορέων, των οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ κατέθεταν στεφάνια στην πλατεία Τάκη Γαργαλιάνου, δίπλα στο Εργατικό Κέντρο . Κατά τη διάρκεια αυτής της κινητοποίησης, ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα η πρώτη κινητοποίηση στο ΑΤΑ, με τους παρευρισκόμενους να ξεσπάνε σε χειροκροτήματα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ