ΤΟ Ν.Τ. ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 47η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Σαράντα επτά  χρόνια μετά την εξέγερση της νεολαίας μας ενάντια στην ξενοκίνητη Δικτατορία και τα αιτήματα εκείνης της περιόδου συνεχίζουν να είναι επίκαιρα. 17 Νοεμβρίου 1973. Το σύγχρονο μεγάλο ΄΄ΟΧΙ ΄΄   και το έναυσμα  του αγώνα όλων των Ελλήνων κατά της δικτατορίας.

Το κεντρικό σύνθημα «ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» που ενέπνευσε τους αγώνες του λαού μας, είναι και σήμερα στον πυρήνα των διεκδικήσεων του λαϊκού κινήματος .

Η εξέγερση ήταν  Πολυτεχνείο όλων των Ελλήνων. Ο σκοπός ήταν κοινός  και μοναδικός:  να πέσει  η δικτατορία .

Μετά από σαράντα επτά χρόνια ,η εφαρμογή των  πολιτικών λιτότητας ,απόρροια των συνεχών μνημονίων, έχουν ξεθεμελιώσει τα κοινωνικά δικαιώματα και τις κατακτήσεις, έχουν οδηγήσει κάτω από τα όρια της φτώχειας το μισό και πλέον πληθυσμό της χώρας, σε συνεχή ύφεση την οικονομία, σε υψηλά ποσοστά την ανεργία, σε  υποβάθμιση των κοινωνικών  αγαθών  της Παιδείας, της Υγείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, στην απορρύθμιση των εργασιακών  σχέσεων, στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, στη φαλκίδευση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, στη φοροεπιδρομή στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα.

Για όλα τα απότοκα των μνημονιακών πολιτικών  απαιτείται διαρκής αγώνας για την ανατροπή τους.

Οι αντοχές της ελληνικής κοινωνίας δοκιμάζονται σκληρά από την μακροχρόνια οικονομική κρίση καθώς τα πιο ευάλωτα και αδύναμα στρώματα της κοινωνίας επωμίζονται δυσανάλογα τα βάρη αυτών των άδικων πολιτικών.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. πιστή στα οράματα των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, καλεί τον λαό μας και τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συνεχίσουμε ανυποχώρητοι των αγώνα ενάντια σε αυτές τις καταστροφικές πολιτικές που και αυτή η κυβέρνηση εφαρμόζει.

Η Ε.Γ. του  ν.τ. ΑΔΕΔΥ ν.Λάρισας , λόγω των  δύσκολων  στιγμών που βιώνει η χώρα εξαιτίας  της πανδημίας και στα πλαίσια της τήρησης των αυστηρών μέτρων για τον περιορισμό της,  με σεβασμό και υπευθυνότητα προς το κοινωνικό σύνολο , αποφάσισε να μην πραγματοποιηθούν φέτος οι καθιερωμένες εκδηλώσεις μνήμης για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Θα πραγματοποιηθεί  ,ΜΟΝΟ από τριμελή αντιπροσωπεία της Ε.Γ. του ν.τ. ΑΔΕΔΥ  ν. Λάρισας  και με αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας ,κατάθεση στεφάνου στην πλατεία Ρήγα Φεραίου (Νομαρχίας) την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020 στις  12 το μεσημέρι.

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ