ΕΙΝΚΥΛ: ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΤΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Ανακοίνωση των νοσοκομειακών γιατρών της Λάρισας για το Πολυτεχνείο και για την “επίθεση” που δέχθηκε ο Δ. Μπαμπαλής

Με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου, αλλά και τις διώξεις υγειονομικών στην Καρδίτσα και τη Θεσσαλονίκη, η ΕΙΝΚΥΛ σε ανακοίνωσή της στρέφει τα πυρά της κατά της κυβέρνησης κατηγορώντας την για «επιλεκτικά αντανακλαστικά», ενώ παράλληλα στηρίζει τον διευθυντή του ΤΕΠ του ΓΝΛ και μέλος της διοίκησής της Δ. Μπαμπαλή για την κίνησή του να υπογράψει κείμενο για το αγωνιστικό μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Εξάλλου ο Δ. Μπαμπαλής με αφορμή το επίμαχο δημοσίευμα έκανε γνωστό πως προτίθεται να κινηθεί νομικά εναντίον του μέσου και των συντακτών του, ενώ για το θέμα αναμένεται να ενημερωθεί και η Ένωση Συντακτών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΙΝΚΥΛ έχει ως εξής:

Καταδικάζουμε τον κυβερνητικό αυταρχισμό και την απόπειρα φίμωσης και δίωξης των συναδέλφων  και συναγωνιστών της Ε.Ι.Ν.Κ.Υ. Καρδίτσας και της Ε.Ν.Ι. Θεσσαλονίκης και καταγγέλλουμε την προσπάθεια φίμωσης και εκφοβισμού τους, μέσω την κλήσης τους σε απολογία, επειδή έπραξαν το αυτονόητο, να αναδείξουν τους πραγματικούς υπεύθυνους για την κατάσταση του Ε.Σ.Υ.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον συνάδελφο και μέλος του Δ.Σ. της Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Λ.  Δημήτρη Μπαμπαλή και καταδικάζουμε την επίθεση που δέχθηκε από διαδικτυακό ΜΜΕ της Λάρισας για την συνυπογραφή από μέρους του ανακοίνωσης για το διαχρονικό και άκρως επίκαιρο αγωνιστικό μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Καταδικάζουμε την αυταρχική απόφαση της κυβέρνησης για την απαγόρευση του αγωνιστικού εορτασμού της 17ης Νοέμβρη και την αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας για την απαγόρευση των δημοσίων συναθροίσεων άνω των τριών ατόμων σε όλη την χώρα και για τέσσερεις ημέρες, υπό την απειλή υψηλών χρηματικών προστίμων, απόφαση που παραπέμπει σε σκοτεινές εποχές της ιστορίας.

Η απαγόρευση αυτή δεν δικαιολογείται κατ’ ελάχιστο από λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, δεδομένου ότι οι φορείς του εργατικού και λαϊκού κινήματος, έχουν αποδείξει επανειλημμένα στην πράξη, ότι κινητοποιούνται με υπευθυνότητα, λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας.

Είναι προκλητική και χυδαία αντίφαση, η κυβέρνηση με επιλεκτικά αντανακλαστικά να επικαλείται ψευδώς λόγους δημόσιας υγείας για τον εορτασμό της μνήμης του Πολυτεχνείου, ενώ φέρει εγκληματικές ευθύνες για το ανεξέλεγκτο άνοιγμα του τουρισμού με στόχο την κερδοφορία των πολυεθνικών του τουρισμού, για τον συγχρωτισμό χωρίς μέτρα στους χώρους εργασίας, για τον ακραίο συνωστισμό στα μέσα μαζικής μεταφοράς, για την μη διενέργεια μαζικών ελέγχων για το κορωνοϊό, για την χαλάρωση των ιχνηλατήσεων.

Είναι προκλητική και αντιφατική η στάση μιας κυβέρνησης, που αδράνησε συνειδητά για την ενίσχυση του ΕΣΥ, ενώ ήταν γνωστές και περίπου ακριβείς οι προβλέψεις για την έλευση του δευτέρου κύματος της πανδημίας.

Είναι θράσος και αμετροέπεια από μέρους της κυβέρνησης να εγκαλεί το οργανωμένο λαϊκό κίνημα και να αποπειράται την χυδαία ενοχοποίηση του για το εορτασμό του Πολυτεχνείου και την υπογράμμιση και αναθέρμανση της μνήμης του αντιιμπεριαλιστικού και αντιφασιστικού μηνύματος της 17ης Νοέμβρη.

Το σύνθημα «ψωμί, παιδεία, ελευθερία» με την προσθήκη της υγείας υπό τις παρούσες συνθήκες, είναι επίκαιρο όσο ποτέ.

Καλούμε την κυβέρνηση, ακόμα και την ύστατη αυτή στιγμή, να αποσύρει την απαράδεκτη απόφαση της καταστολής, να σταματήσει τον εκφοβισμό τις απειλές και τις διώξεις των ηρωικά μαχόμενων στην πρώτη γραμμή υγειονομικών.

Η 17η Νοέμβρη είναι ημέρα μνήμης, τιμής και αγωνιστικής ανάτασης για τον πανταχόθεν βαλλόμενο λαό.

Ε.Π.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ