ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επιστολή του δημ. συμβούλου Χρήστου Τσιόπα στον Δήμαρχο Τυρνάβου

κ. Δήμαρχε, για δεύτερη εβδομάδα εφαρμόζεται η τηλεκπαίδευση  στα Λύκεια και τα Γυμνάσια και  τα προβλήματα είναι πολλά.
Η προσπάθεια της υπουργού παιδείας να εφαρμόσει την τηλεκπαίδευση χωρίς οργανωμένο και δομημένο πλαίσιο ανάπτυξής της έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Αδυναμία πρόσβασης και σύνδεσης  μαθητών και εκπαιδευτικών.

Συνεχείς προσπάθειες αναβάθμισης της πλατφόρμας που δημιουργεί πολλές αρρυθμίες στη λειτουργία της τηλεκπαίδευσης.

Δεν θέλω να σταθώ στις δικαιολογίες του υπουργείου όπως ”είναι μεγάλος ο αριθμός των μαθητών που μπαίνουν στην εφαρμογή΄΄ λές και δεν ήξεραν τον αριθμό των μαθητών που φοιτούν στα σχολεία. Αυτή η κυβέρνηση εξάλλου μας έχει συνηθίσει σε χαζές δικαιολογίες και στην αποποίηση των ευθυνών της.

Πιστεύω πως στις επόμενες ημέρες θα λυθούν τα λειτουργικά προβλήματα της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης. Δεν θα λυθεί όμως ένα βασικό πρόβλημα που είναι η αδυναμία πρόσβασης μαθητών στην τηλεκπαίδευση για οικονομικούς λόγους.

Δεκάδες παιδιά στα Γυμνάσια και Λύκεια  και από τώρα και στα Δημοτικά σχολεία δεν παρακολουθούν τα μαθήματα γιατί δεν έχουν internet και τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Από την κυβέρνηση δεν περιμένουμε να λύσει το πρόβλημα. Άλλωστε έχει δείξει πως η προτεραιότητά της είναι να οξύνει τις ανισότητες και να υποβαθμίσει τη δημόσια εκπαίδευση.

Απομένει λοιπόν στην τοπική κοινωνία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

κ. Δήμαρχε  θα έπρεπε ήδη να είχατε ενεργήσει ώστε όλα τα παιδιά του τόπου μας να παρακολουθούν  τα μαθήματα τηλεκπαίδευσης.

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Αφού καταγραφούν οι ανάγκες με τη βοήθεια των Δ/ντών των σχολείων,  να προχωρήσει ο Δήμος στην κάλυψή τους, χρησιμοποιώντας χρήματα είτε από τις έκτακτες επιχορηγήσεις του υπουργείου εσωτερικών είτε από ίδιους πόρους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ