ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΡΙΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΑ ΣΕΠΟΛΙΑ – ΆΡΣΗ ΚΑΘΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ

Ανακοίνωση του γράφείου Τύπου της Λαϊκής Ενότητας που ζητά παύση του Μιχ. Χρυσοχοϊδη από τα καθήκοντα του υπουργού, που έχει ως διακηρυγμένο στόχο να ξαναβάλει την κοινωνία στον γύψο

Το πογκρόμ της αστυνομικής βίας στα  Σεπόλια με την σύλληψη νεαρού μέσα στην πολυκατοικία που μένει,  τον ξυλοδαρμό της μητέρας του από τα ΜΑΤ που μεταφέρθηκε στο Ευαγγελισμό και στη συνέχεια την κακοποίηση και σύλληψη μέσα στο αστυνομικό τμήμα, όπου πήγαν για να διαμαρτυρηθούν, της αδελφής του και του πατέρα του, ο οποίος και αυτός νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό μετά από καρδιακό επεισόδιο που υπέστη,  καθώς και ενός γείτονα που τους συνόδευσε, αναδεικνύουν την πολιτική και ιδεολογική συνάφεια μεταξύ της  χρυσαυγίτικης νοοτροπίας που ανέχεται η κυβέρνηση μέσα στα σώματα «ασφαλείας» και του αντιδημοκρατικού κράτους, της αποστέρησης κάθε ατομικού και συλλογικού δικαιώματος που οικοδομεί η ΝΔ.

Είναι, άλλωστε, γνωστό, ότι σημερινά κεντρικά στελέχη της ΝΔ υπήρξαν πρωτοπαλίκαρα της χούντας.

Εναντίον του 24χρονου, ασκήθηκε ποινική δίωξη για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό, απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, εξύβριση λόγω και έργω, βία κατά υπαλλήλου και πρόκληση σωματικής βλάβης. Άσκησε επίσης δίωξη και στους τρείς φίλους και γείτονες του 24χρονου, για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό, απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, απόπειρα ελευθέρωσης κρατουμένου,  διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας, που αφορά το αστυνομικό τμήμα όπου οδηγήθηκαν. Όλοι οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, το οποίο όμως ανέβαλε την εκδίκαση διότι δεν παρέστησαν οι αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στην υπόθεση.

Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι το γενικευμένο όργιο καταστολής που ασκήθηκε στην επέτειο του Πολυτεχνείου δεν έχει καμία σχέση με μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό. Ο στόχος αυτός ομολογήθηκε χθες (17/11/2020) από τον  ίδιο τον υπουργό «Προστασίας του Πολίτη», Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο βραδινό δελτίο του ΣΚΑΪ: «να τελειώνει αυτή η υπόθεση με τις διαδηλώσεις, οι οποίες καταλύουν και καταργούν πλήρως την κοινωνική ζωή». Γιατί η (ούτως ή άλλως, ανύπαρκτη σήμερα) κοινωνική ζωή, όπως την αντιλαμβάνεται ο διαβόητος υπουργός της ΝΔ, είναι ζωή χωρίς κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα.

Η Λαϊκή Ενότητα στέκεται στο πλευρό και εκφράζει την αλληλεγγύη της στα θύματα της άγριας αστυνομικής επίθεσης στα Σεπόλια, απαιτώντας την άρση κάθε κατηγορίας σε βάρος των συλληφθέντων.

Απαιτεί επίσης την παύση του Μιχ. Χρυσοχοϊδη από τα καθήκοντα του υπουργού, που έχει ως διακηρυγμένο στόχο να ξαναβάλει την κοινωνία στον γύψο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ