ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΠΟΥ ΚΟΣΤΙΖΕΙ 1,6 ΕΚ. €

Μπορεί ένα περιστέρι να κοστίσει 1,6 εκατομμύρια ευρώ; Φυσικά και μπορεί. Το περιστέρι με το όνομα Νιου Κιμ από το Βέλγιο, είναι ένα περιστέρι που πουλήθηκε πρόσφατα ακριβώς γι’ αυτό το ποσό σε μια δημοπρασία.

Το ερώτημα είναι γιατί. Γιατί είναι αγωνιστικό περιστέρι. Το 2018 η Νιου Κιμ είχε τρέξει σε αγώνα κερδίζοντας τον τίτλο του καλύτερου νεαρού αγωνιστικού πουλιού στην χώρα, έτσι έφτασε γρήγορα η ώρα να συνταξιοδοτηθεί.

Οι προσφορές ξεκίνησαν από τα 200 δολάρια στις 2 Νοεμβρίου και μέσα σε 90 λεπτά είχαν φτάσει το 1,31 εκατομμύρια ευρώ, προσφορά που έκανε ένα νοτιοαφρικανικός όμιλος. Δυο κινέζοι όμως ξεπέρασαν αυτή την προσφορά.

Τον Μάρτιο του 2019, ένα άλλο περιστέρι με το όνομα Αρμάντο είχε στοιχίσει 1,252 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό που έκανε εντύπωση στον διευθύνων σύμβουλο του οίκο «Pipa», Νικολάας Γκιζελμπρεχτ ήαν πως «τα ποσά αυτά είναι αδιανόητα, γιατί αυτό είναι θηλυκό. Ο Αρμάντο ήταν αρσενικό. Συνήθως ένα αρσενικό έχει μεγαλύτερη αξία από ένα θηλυκό γιατί μπορεί να αποκτήσει περισσότερους απογόνους».

Η οικογένεια που ανήκε το περιστέρι είπε πως είναι σοκαρισμένη. Αλλά τελευταία ο ενθουσιασμός των κινέζων για τους αγώνες μεγάλων αποστάσεων με αγωνιστικά περιστέρια έχει φτάσει τις τιμές πωλήσεων αυτών των πτηνών στα ύψη, με ειδικά τα βελγικά να κάνουν θραύση. Καμία άλλωστε χώρα δεν έχει περισσότερους θαυμαστές αγωνιστικών περιστεριών όσο το Βέλγιο, όπως αναφέρει ο Γκιζελμπρεχτ.

e-daily.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ