ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΕΚ ΜΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ

Η με κατά πλειοψηφία απόφαση ανακοίνωση του δ.σ. του συνδικαλιστικού οργάνου των καθηγητών του νομού

Οι συνθήκες που αντιμετωπίζουμε όλοι μας είναι εξαιρετικά δύσκολες. Οι επιπτώσεις της πανδημίας είναι ορατές στην κοινωνία όπως και η προσπάθεια της Κυβέρνησης να περάσει αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις χωρίς να λαμβάνει υπόψη της την γνώμη  της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Σ’ αυτή την κρίσιμη για τα κεκτημένα μας χρονική περίοδο, το Σωματείο  παρά τους περιορισμούς λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων που απαγορεύουν την φυσική παρουσία, δεν ήταν δυνατόν να διακόψει τη λειτουργία του. Γι’ αυτό το λόγο προτάθηκε να γίνονται οι συνεδριάσεις του Δ.Σ μέσω τηλεδιάσκεψης.

Σας ενημερώνουμε λοιπόν ότι η συγκεκριμένη πρόταση έγινε αποδεκτή απ’ όλες τις παρατάξεις, εκτός των ΣΥΝΕΚ. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα υπάρχοντα θέματα να διακινούνται μέσω emails και να παίρνονται αποφάσεις χωρίς ουσιαστική συζήτηση.

Στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή που λόγω των εξαιρετικών συνθηκών, τα Δ.Σ των συλλόγων σ’ όλη την Ελλάδα  λειτουργούν με τηλεδιάσκεψη, εμείς με τον ίδιο τρόπο επικοινωνούμε καθημερινά με τους μαθητές μας, κάποιοι για δικούς τους ακατανόητους λόγους, κόντρα στις ανάγκες των καιρών, συνεχίζουν να βάζουν εμπόδια στην ομαλή  λειτουργία του Σωματείου.

Y.Γ  Με την ανακοίνωση για την ενημέρωση των συναδέλφων διαφώνησε η κ. Πατσή Κων., μέλος του Δ.Σ της ΕΛΜΕ και για ευνόητους λόγους δεν συμμετείχαν  οι ΣΥΝΕΚ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ