84ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΑΠΟ COVID-19 ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

SOS: μόλις 3 κρεβάτια ΜΕΘ κενά σε όλη την 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας

Ένας ακόμη θάνατος από covid-19 καταγράφηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου χθες άφησε την τελευταία του πνοή ένας ηλικιωμένος άνδρας. Πρόκειται για 84χρονο από την περιοχή της Λάρισας, ο οποίος νοσηλευόταν από τις 12 Νοεμβρίου στο νοσοκομείο αντιμετωπίζοντας υποκείμενα νοσήματα.

Μιλώντας στο paidis.com η διευθύντρια του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Γεωργία Παπαδάμου περιέγραψε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, τονίζοντας μάλιστα πως τα περιστατικά που φτάνουν στο νοσοκομείο είναι στην πλειοψηφία τους σοβαρά, ενώ τις προηγούμενες μέρες κρίθηκε επιβεβλημένη η μεταφορά ασθενών στη Χαλκίδα λόγω έλλειψης κλινών.

Εξάλλου σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας που δόθηκαν στη δημοσιότητα η 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας εμφανίζει το υψηλότερο ποσοστό πανελλαδικά σε πληρότητα κρεβατιών ΜΕΘ.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Υγείας από τις 68 κλίνες οι 65 είναι κατειλημμένες και μόλις 3 κενές (ποσοστό 4,5%), ενώ όσον αφορά στις απλές κλίνες νοσηλείας από τις 589 διαθέσιμες οι 453 ήταν κατειλημμένες, με τα νούμερα να αλλάζουν συνεχώς λόγω της μεταφοράς νέων ασθενών στα νοσοκομεία αλλά και των εξιτηρίων που δίνονται.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ