ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑΡΧΙΚΗ ΣΤΑΣΗ

Για ανεξέλεγκτη και αυταρχική συμπεριφορά που σε καιρό πανδημίας τιμωρούν εξιλαστήρια θύματα που έχουν την ατυχία να βρεθούν μπροστά τους κάνει λόγο σε ανάρτησή του που κοινοποίησε στο paidis.com γιατρός του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, με αφορμή πρόστιμο που επιβλήθηκε σε τρία μέλη της οικογένειάς του (αδελφό, πατέρα, μητέρα) που μετακινούνταν με αυτοκίνητο προς ιδιωτικό ιατρείο στο οποίο είχαν κλείσει ραντεβού, με την αιτιολογία ότι ήταν 3 άτομα στο αυτοκίνητα έστω και αν τα 2 είναι ανήμπορα.

Στην ανάρτησή του επισημαίνει τα εξής:

“Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020, στη Λάρισα επί της οδ. Αεροδρομίου πραγματοποιήθηκε έλεγχος από όργανα της Ελληνικής Αστυνομίας σε Ι.Χ. στο οποίο μετέβαινε η οικογένειά μου (άτομα 3). Ο πατέρας μου, με έντονη οσφυαλγία (κυριολεκτικά λυγισμένος στα 2) από μηνός, ερχόμενος από Ακτινοδιαγνωστικό Κέντρο όπου έκανε Μαγνητική τομογραφία προς Ιδιώτη Ορθοπεδικό Ιατρό όπου θα παρουσίαζε το πόρισμα, η μητέρα μου, με οστεοαρθρίτιδα γονάτων επιδεινούμενη από ημερών είχε κλείσει στον ίδιο ιατρό ραντεβού την ίδια μέρα.

Και οι δυο κάποιας ηλικίας και με έντονα κινητικά προβλήματα.

Οδηγός του Ι.Χ. ο αδερφός μου, Φοιτητής Ιατρικής που αυτή την περίοδο κάνει πρακτική στην Παθολογική Κλινική του Π.Γ.Ν.Λ., ανέλαβε να τους μεταφέρει στον Ιατρό. Φυσικά και οι 3 είχαν στείλει μήνυμα για μετακίνηση και φυσικά γνώριζαν τον νόμο ο οποίος επιτρέπει ξεκάθαρα και 3ο άτομο σε περίπτωση δυσκολίας μετακίνησης.

Η αστυνομικός με πολύ έντονα προσβλητικό τρόπο, έχοντας άγνοια του νόμου και επιμένοντας πως καλύπτει μόνο ανήλικα τέκνα (παρεμπιπτόντως ως ιατρός θεωρώ γελοίο το να απαγορεύει κάποιος άτομα που μένουν όλη μέρα στο ίδιο σπίτι να χρησιμοποιούν και το ίδιο μεταφορικό μέσο) και μάλιστα αναφέροντας πως κάνει και χάρη που δεν επιβάλει το πρόστιμο εις τριπλούν, επέβαλε το πρόστιμο των 300 ευρώ, την στιγμή που εδώ και ένα χρόνο εγώ και ο αδερφός μου φυσικά και δεν λάβαμε καμία επιπλέον οικονομική βοήθεια για τον αγώνα που δίνουμε νυχθημερόν στα 2 δημόσια νοσοκομεία της πόλης και τώρα καλούμαστε και να πληρώσουμε.

Την επομένη έγινε ένσταση και ενώ προσκομίστηκαν όλα τα δικαιολογητικά αυτή απορρίφθηκε. Όλα αυτά έγιναν για να τιμωρηθούν για την διασπορά του κορωνοϊού δυο ηλικιωμένοι άνθρωποι που πήγαιναν στον γιατρό και ένας εν δυνάμει υγειονομικός που μάχεται στα νοσοκομεία εδώ και 3 μήνες ακατάπαυστα.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ λοιπόν την αυταρχική στάση της Ελληνικής Αστυνομίας και πραγματικά λυπούμαι για τον τρόπο με τον όποιον αντιμετωπίζουμε την δύσκολη αυτή για την χώρα κατάσταση τιμωρώντας εξιλαστήρια θύματα και κυριολεκτικά οποίον βρεθεί στο δρόμο μας. Πραγματικά ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ”.

φωτο αρχείου

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ