ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΣΤΟ “ΚΟΚΚΙΝΟ” ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Δείτε τί δείχνει η ημερήσια κατανομή επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και ο αριθμός αναπαραγωγής R (R=reproductive number) για την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Προβληματίζουν τα τελευταία στοιχεία που έδωσε πριν από λίγο στη δημοσιότητα το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σχετικά με την ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και τον αριθμό αναπαραγωγής R, αφού ειδικά οι δήμοι Λαρισαίων και Τυρνάβου έχουν κτυπήσει κόκκινο αναφορικά με τον αριθμό των κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους το διάστημα από 5 έως 18 Νοεμβρίου. Την ίδια ώρα κάπως καλύτερη είναι η εικόνα στους υπόλοιπους δήμους του νομού.

Παρακάτω παρουσιάζεται η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και ο αριθμός αναπαραγωγής R (R=reproductive number) για την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Μαζί με την επιδημική καμπύλη παρουσιάζεται και ο κυλιόμενος μέσος όρος επίπτωσης του νοσήματος COVID-19 των τελευταίων 7 ημερών (moving average incidence). Για τον αριθμό αναπαραγωγής R χρησιμοποιήθηκε διάστημα έξι ημερών από την ημερομηνία δήλωσης ως πιθανή ημερομηνία μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό (COVID-19).

Για τις επιδημικές καμπύλες, τον αριθμός αναπαραγωγής R και τους χάρτες χρησιμοποιήθηκαν δεδομένα έως 18 Νοεμβρίου

Για να δείτε την έκθεση πατήστε ΕΔΩ

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ