ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΦΩΤΟ)

Συγκινητική είναι η ανταπόκριση των Λαρισαίων στο κάλεσμα των δύο νοσοκομείων της πόλης για προσφορά αίματος, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες τους. Οι δράσεις του Γενικού και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου μεταφέρθηκαν πλέον στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, ενώ θα συνεχισθούν ολόκληρη την τρέχουσα και την επόμενη εβδομάδα.

Όπως επισημαίνεται από την Αιμοδοσία οι ανάγκες για αίμα δεν σταματούν ποτέ, ενώ τις τελευταίες εβδομάδες και με την αύξηση των κρουσμάτων της πανδημίας COVID-19 παρατηρήθηκε περιορισμός της κυκλοφορίας και ελάττωση προσέλευσης αιμοδοτών, γεγονός που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στους ασθενείς που χρειάζεται να μεταγγιστούν.

Για  τους λόγους αυτούς, οι νοσοκομειακές υπηρεσίες του Πανεπιστημιακού και του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας καλούν νέους και παλιούς εθελοντές αιμοδότες  να ανταποκριθούν στις ανάγκες αυτής της δύσκολης περιόδου και να προσέλθουν σε εθελοντική αιμοδοσία.

Θυμίζουμε πως η αιμοδοσία ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα και υλοποιήθηκε με επιτυχία στο κτίριο Κατσίγρα, ενώ πλέον οι δράσεις είναι υπαίθριες, με τον Δήμο Λαρισαίων να παραχωρεί τις τέντες και τα τραπεζοκαθίσματα συμβάλλοντας έτσι στην πραγματοποίησή της.

Ε.Π.

ΦΩΤΟ: Δ. Καστανάρας

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ