ΞΕΚΙΝΑ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ 1,04 ΕΚ. €

Τη σύμβαση υπέγραψε ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης που υποστήριξε ότι “με την κατασκευή του νέου κτιρίου δείχνουμε έμπρακτα ότι στηρίζουμε τη δημόσια παιδεία”

Σε σύντομο χρονικό διάστημα ξεκινάει η κατασκευή του νέου κτιρίου για τη στέγαση των μικρών μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Μακυχωρίου, καθώς υπεγράφη από τον δήμαρχο Τεμπών κ.  Γιώργο  Μανώλη, η σύμβαση κατασκευής του έργου με τον ανάδοχο. Το έργο αφορά «Προσθήκη Αιθουσών Διδασκαλίας για την κάλυψη των αναγκών του Δημοτικού Σχολείου Μακρυχωρίου» συνολικής δαπάνης 1.040. 384,33 €, χρηματοδοτούμενο από το ΥΠ. ΕΣ – Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

Σε δήλωσή του ο κ. Μανώλης τόνισε τα ακόλουθα: «Με προσπάθεια, συνεργασία και στοχευμένη δουλειά, κάνουμε πράξη ένα χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας,  αλλά και της εκπαιδευτικής κοινότητας. Με την κατασκευή του νέου κτιρίου δείχνουμε έμπρακτα ότι στηρίζουμε  τη δημόσια παιδεία. Επιτέλους υλοποιείται ένα σημαντικό έργο, το οποίο λύνει προβλήματα και ανάγκες των  μαθητών και δασκάλων Μακρυχωρίου. Πλέον δημιουργείται ένα μοντέρνο σχολείο με σύγχρονες προδιαγραφές, το οποίο λύνει το ζήτημα της υποδομής για πολλές δεκαετίες στο μέλλον. Η υλοποίηση του έργου επετεύχθη χάριν στην άριστη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στη δημοτική Αρχή Τεμπών και του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό, ο οποίος ενέκρινε και  χρηματοδότησε τη σύνταξη της μελέτης του έργου και φυσικά, μεταξύ των παρατάξεων συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης του Δήμου μας».

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα έργο που αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση και την αναβάθμιση της ποιότητας των αναγκών διδασκομένων και διδασκόντων, μέσω της δημιουργίας ασφαλούς και κατάλληλου σχολικού κτιρίου. Αφορά την προσθήκη Αιθουσών Διδασκαλίας για την κάλυψη των αναγκών του Δημοτικού Σχολείου Μακρυχωρίου και περιλαμβάνει:

– Κατασκευή νέου διώροφου σχολικού κτιρίου, με χρήσεις  χώρων ανά όροφο ως ακολούθως:

α) το υπόγειο περιλαμβάνει δύο βιβλιοθήκες, αποθήκη υλικών καθαρισμού, αποθήκη σχολικών βιβλίων και αρχείο, λεβητοστάσιο και μηχανοστάσιο ελκυστήρα.,

β) το ισόγειο περιλαμβάνει δύο αίθουσες διδασκαλίας γραφείο διδασκόντων, γραφείο γραμματείας, γραφείο διευθυντή, WC αγοριών – κοριτσιών – ΑΜΕΑ και WC διδασκόντων.

γ) ο πρώτος, υπέρ του ισογείου όροφος περιλαμβάνει χώρο τρεις αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα πληροφορικής και χώρο WC.

– Στα υπάρχοντα σχολικά κτίρια θα γίνουν αλλαγές χρήσης των χώρων. Θα δημιουργηθούν χώροι κυλικείου, εστιατορίου, βιβλιοθήκης, αίθουσας φυσικής και χημείας και ιατρείο.

Οι εν λόγω κατασκευές έχουν επιφάνεια 655,02  τ.μ. κυρίων χώρων και 321,77 τ.μ. βοηθητικών χώρων περίπου.

Στην υπογραφή της σύμβασης παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Δ.Ε. Μακρυχωρίου κ. Νίκος Μητσογιάννης, η Προϊσταμένη των Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γεωργία Τσιτσιουβά και οι Υπάλληλοι της Τεχνικής Υπηρεσίας και επιβλέποντες του έργου κα Γεωργία Χαδουλού και κ. Σταύρος  Γκούμας.

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com