ΑΘΩΟΣ ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΤΟΥ

Τέλος σε μία πολύχρονη δικαστική περιπέτεια πρώην αστυνομικού υποδιευθυντή που υπηρέτησε σε διάφορες υπηρεσίες της Λάρισας, έβαλε την Παρασκευή το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας κρίνοντάς τον ομόφωνα αθώο για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης σε βάρος ανωτέρου του (ταξιάρχου της ΕΛΑΣ) και της ψευδούς καταμήνυσης.

Ολα ξεκίνησαν πριν από λίγα χρόνια όταν εν ενεργεία τόσο ο υποδιευθυντής όσο και ο ταξίαρχος, έφτασαν στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ 3 επιστολές με συκοφαντικό περιεχόμενο σε βάρος του ταξίαρχου οι οποίες είχαν γραφικό χαρακτήρα που έμοιαζε με αυτόν του υποδιευθυντή.

Θεωρώντας ο ταξίαρχος ότι θίγεται από το περιεχόμενο των επιστολών και χαρακτηρίζοντας ψευδές το περιεχόμενο των επιστολών  προχώρησε σε μήνυση κατά του υποδιευθυντή, ο οποίος από την πρώτη στιγμή είχε αρνηθεί σε όλους τους τόνους ότι είναι ο συντάκτης αυτών των επιστολών.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της πολυήμερης ακροαματικής διαδικασίας στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο παρουσιάζοντας γραφολογική εξέταση καθώς και εξέταση DNA απέδειξε ότι δεν είχε καμία σχέση με τις επιστολής.

Αποτέλεσμα ήταν ο Εισαγγελέας της έδρας να προτείνει την αθώωσή του, πρόταση που έγινε ομόφωνα δεκτή από τους δικαστές που αθώωσαν τον απόστρατο σήμερα αστυνομικό υποδιευθυντή τότε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ