ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΜΩΝ

Τοποθέτηση της Στέλλας Μπίζιου στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής

“Η κοινωνική πολιτική αποτελεί προτεραιότητα στο πρόγραμμα της κυβέρνησης. Στοχεύουμε στην αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων με δράσεις που αποβλέπουν στην καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και την προστασία των αδυνάμων. Κορωνίδα της κοινωνικής μας πολιτικής δεν μπορεί παρά να είναι τα παιδιά.

Τα παραπάνω επεσήμανε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου μιλώντας σε συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων για το σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με θέμα «Μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, κοινωνικοασφαλιστικές ρυθμίσεις και διατάξεις για την ενίσχυση των ανέργων». Η κα Μπίζιου στην τοποθέτησή της εστίασε σε τρεις τομείς που αποτελούν πυλώνες της κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησής μας.

Πιο συγκεκριμένα η κα Μπίζιου σημείωσε:

ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η ενίσχυση των γεννήσεων και η στήριξη της οικογένειας ήταν και είναι πρωταρχικός μας στόχος.

Η Δημογραφία αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για το μέλλον του λαού μας, παράγοντα που δεν έχουμε πλέον την πολυτέλεια να υποτιμούμε. Η μείωση του πληθυσμού αυτή καθαυτή καθώς και αλλαγή στη δομή και τη σύνθεση είναι μια μεγάλη δημογραφική πρόκληση που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.

Έχουμε μιας στοχευμένη δημογραφική πολιτική που δίνει κίνητρο στα νέα ζευγάρια να προχωρήσουν στην τεκνοποίηση.

Στο πλαίσιο της συνεκτικής πολιτικής μας για στήριξη της οικογένειας, του ζευγαριού, της γυναίκας που θέλει να τεκνοποιήσει δίδεται παράταση στην υποβολή αιτήσεως για το επίδομα γέννησης.

ΣΤΕΓΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΑΣΤΕΓΟΥΣ

Το πρόβλημα της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού είναι ένα μείζον πρόβλημα στην εποχή μας, απασχολεί όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι αρνητικές συνέπειες από την έλλειψη στέγης είναι μεγάλες και απειλητικές για την κοινωνική συνοχή. Είναι επιτακτική ανάγκη να λαμβάνουμε μέτρα και πολιτικές για την αντιμετώπιση και την πρόληψη του φαινομένου.

Ένας από τους βασικούς πυλώνες αυτού του νομοσχεδίου στο θέμα της αντιμετώπισης της φτώχειας είναι οι υπηρεσίες κατάρτισης και προώθησης του άστεγου στο χώρο της εργασίας. Θεσμοθετούνται προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, εργασιακής συμβουλευτικής από τον ΟΑΕΔ και ένταξης των αστέγων σε σχολείο δεύτερης ευκαιρίας. Πρόκειται για πραγματικά εργαλεία και πραγματικά εφόδια στη ζωή του ατόμου.

ΑΝΑΔΟΧΗ – ΥΙΟΘΕΣΙΑ

Ενισχύουμε και ενδυναμώνουμε περισσότερο τον θεσμό της αναδοχής και της υιοθεσίας με το να αυξάνουμε την δεξαμενή των πιθανών αναδόχων και θετών γονέων συμπεριλαμβάνοντας και οικογένειες /υποψηφίους που έχουν παιδιά με αναπηρία.

Η Πολιτεία οφείλει να είναι το συλλογικό υπόδειγμα για τους πολίτες. Οφείλει να διαπαιδαγωγεί τους πολίτες, να εμπνέει σε αυτούς τις αρχές της συμπερίληψης και της ισότητας. Να μην αναπαράγει διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Για αυτό και ο αποκλεισμός των οικογενειών που έχουν παιδιά με αναπηρία από την διαδικασία της αναδοχής και υιοθεσίας δεν ήταν μόνο μια άδικη διάκριση, είναι κυρίως μια παράλογη και αστήρικτη διάκριση. Με το παρόν νομοσχέδιο αυτό το κριτήριο καταργείται πλέον.

Στον τομέα της κοινωνικής προστασίας σχεδιάζουμε και υλοποιούμε μεταρρυθμίσεις που στοχεύουν στη δίκαιη ανάπτυξη και ευημερία όλων χωρίς αποκλεισμούς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ