ΑΔΙΑΠΕΡΑΣΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΟΙ ΈΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ!

Μήνυμα του Μάξιμου Χαρακόπουλου

«Είμαστε ευγνώμονες στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις που νυχθημερόν εκτελούν στο ακέραιο την αποστολή τους, υπερασπιζόμενες την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Με την αύξηση των κονδυλίων για την άμυνα και τα μακρόπνοα εξοπλιστικά προγράμματα που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, μπορούμε να είμαστε βέβαιοι όχι μόνον για την αντιμετώπιση κάθε πρόκλησης από τις αναθεωρητικές δυνάμεις της περιοχής, αλλά και για τον αναβαθμισμένο ρόλο της Ελλάδας στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Μεσόγειο».

Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, επ’ ευκαιρία της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Θεσσαλός πολιτικός στο μήνυμα τους σημείωσε, επίσης, ότι «ο φετινός εορτασμός της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων τιμάται σε μια ιδιαίτερη περίοδο, κατά την οποία η χώρα  είναι αντιμέτωπη με πολλαπλές, εσωτερικές και εξωτερικές, προκλήσεις. Μια από τις σοβαρότερες είναι ο τουρκικός αναθεωρητισμός, που εκδηλώνεται με μια πρωτοφανή επιθετικότητα κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της ίδιας ακόμη της κυριαρχίας της Ελλάδας. Απέναντι σε αυτή την αναχρονιστική πολιτική των κανονιοφόρων, η χώρα μας, παράλληλα με την ενεργό διπλωματία, αντέταξε επιτυχώς το αδιαπέραστο τείχος των ενόπλων δυνάμεων, που από τον περασμένο Φεβρουάριο επέδειξαν αξιοσημείωτη επιτυχία στην αντιμετώπιση όλων των επιθετικών ενεργειών και προκλήσεων. Η Ελλάδα έστειλε επί του πεδίου μήνυμα ετοιμότητας και αποφασιστικότητας προς πάσα κατεύθυνση. Και είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσει να το πράττει σε κάθε περίσταση που θα απαιτηθεί. Η επιτυχία των ενόπλων δυνάμεων καταγράφεται άλλωστε και στην τεράστια αποδοχή που απολαμβάνει από την ελληνική κοινωνία, σύμφωνα και με πρόσφατες έρευνες της κοινής γνώμης.

Δυστυχώς, επί σειρά ετών, η φροντίδα για τους αμυντικούς εξοπλισμούς είχε περάσει σε δεύτερη μοίρα. Πλέον, όμως, με την παρούσα κυβέρνηση, αυξάνονται ραγδαία τα κονδύλια για την άμυνα, ενώ ήδη προχωρούν με ταχύτητα νέα εξοπλιστικά προγράμματα και για τα τρία όπλα.

Εύχομαι σε όλα τα στελέχη των ενόπλων Δυνάμεων χρόνια πολλά, υγεία, οικογενειακή ευτυχία και επιτυχία στο δύσκολο έργο που επιτελούν».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ