ΒΑΡΙΑ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΑΕΛ ΣΤΗ ΡΙΖΟΥΠΟΛΗ

Η αγωνιστική απραξία, η έλλειψη συγκέντρωσης και τα λάθη στην άμυνα στοίχισαν στην ΑΕΛ, που στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League γνώρισε βαριά ήττα στη Ριζούπολη από την ΑΕΚ με σκορ 4-1.

Παίζοντας χωρίς τον πρώτο της σκόρερ Δ. Πινακά που ταλαιπωρείται από τραυματισμό η ΑΕΛ έδωσε χώρο στην ΑΕΚ στο «Γεώργιος Καμάρας», ωστόσο εμφανίστηκε απειλητική με την έναρξη του αγώνα και στο 12’ ο Φίλιπ βρέθηκε σε θέση βολής, έκανε κάτι σαν σουτ, ο Πλατέλλας επιχείρησε την προβολή, αλλά ο Σβάρνας της ΑΕΚ έδιωξε σε κόρνερ την τελευταία στιγμή, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα η ΑΕΛ είχε και νέα ευκαιρία, όταν, μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Μιλοσάβλιεβιτς με κοντινή προβολή δεν κατάφερε να νικήσει τον Τσιντώτα.

Οι τυπικά γηπεδούχοι αφυπνίστηκαν και στο 32’, μετά από σέντρα του Αλμπάνη, η μπάλα στρώθηκε στον Σάκχοφ που με σουτ από το ύψος του πέναλτι, είδε τον Μανώλη Μπέρτο να απομακρύνει τη μπάλα πριν αυτήν καταλήξει στην κενή εστία της ΑΕΛ, ενώ στο 40’ τα δεδομένα του αγώνα θα μπορούσαν να είχαν αλλάξει, αφού ο Βασίλης Φωτιάς κλήθηκε να εξετάσει ένα χέρι του Μιλοσάβλιεβιτς σε σουτ του Μαχαίρα, με τον Αρτινό διαιτητή (με τη βοήθεια του VAR) να θεωρεί τη φάση ως μη γενόμενη, αφού προηγήθηκε φάουλ του Σάκχοφ στον Σπαρβ.

Με την έναρξη της επανάληψης οι «κιτρινόμαυροι» άνοιξαν το σκορ, όταν στο 55’ ο Αλμπάνης κατέβασε την μπάλα, ο Τόρζε προσπάθησε να διώξει, αλλά έστρωσε στον Μαχαίρα, ο οποίος με εξαιρετικό σουτ στην κίνηση νίκησε τον Νάγκι, δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του με 1-0.

Οι «βυσσινί» βγήκαν μπροστά και κατάφεραν να μετουσιώσουν σε γκολ την πρώτη καλή φάση που δημιούργησαν, όταν στο 67’ ο Σπαρβ μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και έπιασε τον… κεραυνό, με την μπάλα να τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια να περνάει τη γραμμή του τέρματος, ωστόσο ο διαιτητής Φωτιάς χρειάστηκε τη βοήθεια του VAR για να κατακυρώσει το τέρμα, αφού είχε δώσει επιθετικό φάουλ στη συνέχεια της φάσης στον Πλατέλλα που είχε σκοράρει με κοντινή κεφαλιά!

Δυστυχώς τα πανηγύρια του 1-1 κράτησαν ελάχιστα για τους παίκτες του Μ. Γρηγορίου, αφού στο 72’ ο Μάνταλος εκμεταλλεύτηκε νέο λάθος της άμυνας και έβγαλε κάθετη στον Ανσαριφάρντ, με τον Ιρανό να κεραυνοβολεί τον Νάγκι για το 2-1, ενώ στο 78’ τρομερό μακρινό σουτ του Σιμόες ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1.

Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε τελικά στο 89’ ο επανακάμψας σε αγωνιστική δράση μετά από σχεδόν έναν χρόνο Γαλανόπουλος, ο οποίος με όμορφο μακρινό σουτ έγραψε το 4-1 δίνοντας διαστάσεις στη νίκη της ομάδας του.

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Σβάρνας, Νεντελτσεάρου, Παουλίνιο, Λόπες (66′ Ινσούα), Σάκχοφ (81′ Γαλανόπουλος), Σιμόες, Μάνταλος, Μαχαίρας (66′ Λιβάγια), Αλμπάνης, Ολιβέιρα (60′ Ανσαριφάρντ (82′ λ.τ. Τάνκοβιτς)).

ΠΑΕ ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Νάγκι, Ηλιάδης, Μούζεκ (78′ Τρούγιτς), Μιχαήλ, Μπέρτος (86′ Γρηγορόπουλος), Φίλιπ, Σπαρβ, Μιλοσάβλιεβιτς, Νικολιάς (46′ λ.τ. Τόρζε), Πλατέλλας (86′ Γιουνές), Ντουρμισάι.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: ΠΑΕ ΑΕΚ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ